ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή πραγματικά είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ονειρευόσουν" - Theodor Seuss Geisel

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Theodor Seuss Geisel (2 Μαρτίου 1904 - 24 Σεπτεμβρίου 1991) [1] ήταν Αμερικανός συγγραφέας, πολιτικός γελοιογράφος, ποιητής, εμψυχωτής, εκδότης βιβλίων και καλλιτέχνης, γνωστός κυρίως για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων με το όνομα Dr. Seuss (/ suːs /). Το έργο του περιλαμβάνει πολλά από τα δημοφιλέστερα παιδικά βιβλία όλων των εποχών, που πωλούν πάνω από 600 εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφράζονται σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Ο Geisel υιοθέτησε το όνομα του "Dr. Seuss" κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του στο Dartmouth College και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έφυγε από την Οξφόρδη το 1927 για να ξεκινήσει την καριέρα του ως εικονογράφος και γελοιογράφος για το Vanity Fair, Life και διάφορες άλλα έντυπα. Εργάστηκε επίσης ως εικονογράφος για διαφημιστικές εκστρατείες, κυρίως για το Flit και Standard Oil, καθώς και ως πολιτικός γελοιογράφος για την PM της Νέας Υόρκης. Δημοσίευσε το πρώτο του παιδικό βιβλίο Mulberry Street το 1937. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε στο τμήμα animation του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου παρήγαγε αρκετές ταινίες μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένης της Design for Death, η οποία αργότερα κέρδισε Το Βραβείο Όσκαρ για το Ντοκιμαντέρ του 1947.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman