ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

7 λόγοι για τους οποίους έλκουμε τα κουνούπια

Tweet
Share
Tweet
Share

Συμβαίνει συχνά. Να είστε ο μόναδικός άνθρωπος που παραπονιέται για αλλεπάλληλες επιθέσεις κουνουπιών, την ώρα που η ομήγυρη παραμένει ανέπαφη κι ατάραχη και σας χαρακτηρίζει υπερβολικούς, κοιτώντας σας παράλληλα με απορία, όταν με τα δυο χέρια που διαθέτετε προσπαθείτε να ανακουφίσετε όλα εκείνα τα σημεία στα οποία δεχθήκατε τσιμπήματα από τους ενοχλητικότατους κώνωπες. Αναρωτιέστε γιατί εσείς κι όχι αυτοι; Υπάρχει λόγος και συγκεκριμένα 7,  που τα κουνούπια επιλέγουν εσάς κι όχι τους γύρω σας για να γευματίσουν.

Σύμφωνα με το πειροδικό TIME, τα κουνούπια δεν κάνουν τυφλές επιθέσεις. Αντίθετα επιλέγουν τα θύματά τους λαμβάνοντας υπόψη τους κάτωθι λόγους.

Μπύρα.

Για κάποιο ανεξήγητο -ακόμα- λόγο, τα κουνούπια προτιμούν αυτόν που έχει καταναλώσει μπύρα. Ξεκάθαρα.

Ομάδα αίματος 0

Όσοι έχουν ομάδα αίματος 0, έλκουν περισσότερο τα κουνούπια. Εχθροί εξ αίματος...

Θέμα Χημείας

Κάποια ανθρώπινα σώματα εκπέμπουν χημικές ενώσεις απωθητικές για τα κουνούπια και άλλα ελκυστικές. Ακόμη παραμένει ασαφές πως λειτουργεί, αν και έχουν γίνει προσπάθειες για την απομόνωση αυτών των ενώσεων ώστε να χρησιμοποιηθούν σε φυσικά εντομοαπωθητικά.

Η αναπνοή.

Σύμφωνα με έρευνες, τα κουνούπια έλκονται από ανθρώπους που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γυμναστική.

Το γαλακτικό οξύ που παράγεται στους μυς κατά την διάρκεια της άσκησης, διαχέεται στο αίμα, απελευθερώνεται μέσω της εφίδρωσης και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τα κουνούπια.

Βακτήρια

Όσοι έχουν στο δέρμα τους περισσότερα βακτήρια, μαζεύουν περισσότερα τσιμπήματα.

Εγκυμοσύνη

Τα κουνούπια ελκύονται δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες σε... ενδιαφέρουσα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman