ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Brainternet»: Όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνδέεται με το Διαδίκτυο

Tweet
Share
Tweet
Share

Oμάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Wits στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής συνέδεσe σε πραγματικό χρόνο έναν ανθρώπινο εγκέφαλο με το διαδίκτυο. Σύμφωνα με άρθρο στο Medical Express,  το πρότζεκτ ονομάζεται «Brainternet» και ουσιαστικά μετατρέπει τον εγκέφαλο σε IoT κόμβο (Internet of Things) του Παγκόσμιου Ιστού.

Το σύστημα αυτό παραλαμβάνει τα εγκεφαλικά σήματα EEG που συλλέγει μια συσκευή Emotiv EEG η οποία είναι συνδεδεμένη με το κεφάλι του χρήστη. Τα σήματα στη συνέχεια μεταβιβάζονται σε έναν υπολογιστή Raspberry Pi, ο οποίος εμφανίζει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών και σε έναν ανοιχτό ιστότοπο όπου το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Ο Adam Pantanowitz, λέκτορας στη Σχολή Ηλεκτρολογίας και Πληροφορικής του πανεπιστημίου Wits και επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι «το Brainternet αποτελεί μια νέα κατάκτηση στον χώρο των συστημάτων διασύνδεσης εγκεφάλου με υπολογιστή. Καθώς υπάρχει έλλειψη εύκολα κατανοητών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί και επεξεργάζεται τις πληροφορίες, το Brainternet επιδιώκει να απλοποιήσει αυτές τις πληροφορίες. Αυτό επιτυγχάνεται με συνεχή παρακολούθηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας καθώς και με την παροχή κάποιας διαδραστικότητας». Στο μέλλον, πρόσθεσε ο επιστήμονας, θα μπορούμε να μεταφέρουμε πληροφορίες από και προς τον εγκέφαλο.

(πηγή)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman