ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

H καλλιτεχνική αποτύπωση του μακάβριου και του γκροτέσκ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο αέρας εξέρχεται από τους πνεύμονές σας με βιασύνη και το κέντρο βάρους σας έχει χαθεί εντελώς. Άπειρες αισθήσεις σέρνονται στο σώμα σας και αυτά τα συναισθήματα μπορούν να προκληθούν μόνο με τη δύναμη της γκροτέσκ φωτογραφίας. Εάν αισθάνεστε ρίγη, τότε ξέρετε ότι ο φωτογράφος πέτυχε. Ο κύριος στόχος αυτών των εικόνων, ανεξάρτητα από το είδος τους, είναι να μας κάνει να αισθανόμαστε, να σπρώχνουμε από τα ίδια τα σπλάχνα μας τα πιο πρωτόγονα  ένστικτα μας. Ένα δάκρυ στη γωνία του ματιού, ένα αναφώνημα από έκπληξη θα είναι μερικές από τις αντιδράσεις που το σώμα μας δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει καθώς παρατηρούμε το έργο αυτών των φωτογράφων.

Η μία πλευρά του νομίσματος είναι, η φωτογραφία αποτελεί ένα καλλιτεχνικό μέσο που επιτρέπει τον πειραματισμό και τα αποτελέσματα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να εμπνεύσουν. Από την άλλη πλευρά, αυτές οι εικόνες μπορούν να απορριφθούν ως απεχθείς από μια κοινωνία που είναι ακόμη πολύ «ανώριμη» για να εκτιμήσει πραγματικά την τέχνη της.

Αυτοί οι φωτογράφοι σπάνε κάθε πρότυπο και κάνουν χρήση του γκροτέσκ  για να δημιουργήσουν εικόνες που ξεπερνούν όλα τα όρια που έχουμε θέσει. 

Εξαιρετικές φωτογραφίες καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Σαν Φρανσίσκο

Joel-Peter Witkin

peg1

Joel-Peter Witkin

jpeg2

Joel-Peter Witkin

jpeg3

David Nebreda

jpeg4

David Nebreda

jpeg5

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman