ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η πράσινη ομορφιά των Σποράδων

Tweet
Share
Image 1
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Image 12
Image 13
Image 14
Image 15
Tweet
Share

Photo Credit: Φιλιώ Δαμίγου 

Οι αναγνώστες του penna.gr συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη θεμάτων και μαζί με τη συντακτική ομάδα προτείνουν προορισμούς που ενδείκνυνται για όμορφες και αυθεντικές καλοκαιρινές διακοπές, στέλνοντας τις φωτογραφίες τους. Για σήμερα ρίχνουμε την Άγκυρα στο λιμάνι της Σκοπέλου. Είναι καραπράσινη, έχει απίθανες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και μια χώρα ασύλληπτης ομορφιάς. Η Σκόπελος είναι το ιδανικό νησί για όσους αναζητούν πλούσια φύση, καλό φαγητό και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Όσοι την έχουν επισκεφτεί μιλούν για ανάμεικτο ύφος με επιρροές από το Πήλιο, τα βορειότερα της Μακεδονίας, το αιγαιοπελαγίτικο στυλ και τα νεοκλασικά της Αθήνας. Όλα εξαιρετικά συνδεδεμένα ταιριάζουν σε ένα ενδιαφέρον σύνολο που προσελκύει τον τουρίστα και φυσικά… τις φωτογραφικές μηχανές που προσπαθούν να αποτυπώσουν στη μνήμη τους την κάθε λεπτομέρεια. Το νησί πριν κάποια χρόνια ξεχώρισε με τον τίτλο του «πράσινου και γαλάζιου» τόπου από τον έως τότε παντελώς άγνωστο Διεθνή Οργανισμό Βιοπολιτικής για την εκτεταμένη της δασοκάλυψη (άνω του 67%), με παρθένα πυκνά πευκοδάση και τα καταγάλανα νερά που την περιβάλλουν.

Το λιμάνι της Σκοπέλου βρίσκεται στις ακτές του ομώνυμου όρμου στα βορειοανατολικά του νησιού

Οι κάτοικοι δέχτηκαν τη διάκριση, αλλά το όμορφο, αυτό που ξεχωρίζει είναι πως δεν την εκμεταλλεύτηκαν για εμπορικούς λόγους. Γι’ αυτούς το νησί τους ήταν πάντα πράσινο και γαλάζιο. Τα φώτα έπεσαν και πάλι πάνω στο νησί με την ταινία Mamma Mia. Ούτε τότε άλλαξαν τα πράγματα, παρ’ όλο που οι celebrities και τα συνεργεία που έφταναν στον τόπο δεν είχαν προηγούμενο. Το Κάστρο, η παλιά συνοικία, βρίσκεται πάνω από τον καινούργιο συνοικισμό και στεφανώνεται από τα ερείπια του ενετικού κάστρου που είχε κτισθεί στη θέση της αρχαίας ακρόπολης του νησιού.

Η Σκόπελος είναι το ιδανικό νησί για όσους αναζητούν πλούσια φύση, καλό φαγητό και παρεΐστικη ατμόσφαιρα

Το λιμάνι της Σκοπέλου βρίσκεται στις ακτές του ομώνυμου όρμου στα βορειοανατολικά του νησιού. Έχει άνοιγμα προς ανατολάς, βάθος 5 έως 6 μέτρα και βυθό λασπώδη και στέρεο. Μπορείτε να δέσετε στο βόρειο κρηπίδωμα ή να αγκυροβολήσετε αρόδο μέσα στον όρμο εφόσον δεν φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι που κάνουν αδύνατη την παραμονή. Το μόνο σημείο μέσα στο λιμάνι που παρέχει ασφάλεια με όλους τους καιρούς είναι το τμήμα που προστατεύεται από τον κυματοθραύστη. Στο λιμάνι της Σκοπέλου υπάρχουν όλες οι ευκολίες που αφορούν ένα σκάφος, ενώ η πόλη, όμορφη και γραφική, διαθέτει πλήθος επιλογών για φαγητό και διασκέδαση.

Στο νησί υπάρχουν τρία όμορφα χωριά, η Γλώσσα (1.300 κάτ.) με επίνειο το Λουτράκι, το Κλήμα (50 κατ.) και το Έληος (350 κατ.).

 Γλώσσα - Λουτράκι

Το δεύτερο σε πληθυσμό χωριό του νησιού, κτισμένο στα 250 μ. από τη θάλασσα σε πλαγιά πνιγμένη από πεύκα, οπωροφόρα, ρεματιές και τόσα πολλά πλατάνια που παλιά ονομαζόταν «η Πλατάνα»!

Παλιό Κλήμα

Γραφικό χωριό κοντά στη Γλώσσα που αντικρίζει τη Σκιάθο και τη Β. Εύβοια. Έχει δύο μαχαλάδες, το Επάνω και το Κάτω Κλήμα, που, όπως λένε οι Κληματιανοί, χτίστηκε το 1700 περίπου.

Έληος

Σε πανέμορφη τοποθεσία αυτό το χωριό, ακριβώς κάτω από το δάσος του Βαθιά στο βουνό Δέλφη, γεμάτο πεύκα. Δίπλα του η παραλία του Χόβολου, με τις μοναδικές και υπέροχες αποχρώσεις των νερών της.

Τι να δω

• Τα Σεντούκια, περιοχή με τους λαξευτούς τάφους και με μοναδική θέα του νησιού και της γειτονικής Αλοννήσου. Πας από το χωριό Έληος σε απόσταση 5 χλμ., με τα πόδια ή με αυτοκίνητο. Ο δρόμος είναι καλός, αλλά 200 μ. πριν το τέλος θα πρέπει να ακολουθήσετε το μονοπάτι, όπως δείχνουν τα κόκκινα βέλη.

• Τον παμπάλαιο και καλοδιατηρημένο φάρο ύψους 60 μ. που λειτουργούσε με θρυαλλίδα ως το 1828. Βρίσκεται στον Κάβο Γουρούνι, στη μύτη του νησιού, πας οδικώς από την παραλία Περιβολιού ακολουθώντας χωμάτινο δρόμο μήκους 1,5 χλμ.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

Δήμος: 24240 22205

Κέντρο υγείας: 24240 22222

Λιμεναρχείο: 24240 22180

Αστυνομία: 24240 22235

Ένωση Ξενοδόχων: 24240 23210

Σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων: 24240 24567

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman