ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα λογότυπο με μακρά ιστορία

Tweet
Share
Tweet
Share

Όσοι από εσάς περιηγηθήκατε στη σελίδα της Google από χτες το βράδυ σίγουρα θα ήρθατε αντιμέτωποι με τις δραστικές αλλαγές τις οποίες πραγματοποίησε η εταιρεία. Η κεντρική σελίδα έχει αλλάξει τελείως, ενώ ένα χέρι εμφανίζεται και σβήνει το παλιό doodle της, την ώρα που με κιμωλία γράφει ένα καινούργιο.

Στην εικόνα ξεχωρίζει ένα G το οποίο κάνει κύκλο και στη συνέχεια εμφανίζονται κουκίδες που αποκαλύπτουν εκ νέου το λογότυπο google. Το νέο λογότυπο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, γίνεται κομμάτι της νέας οικογένειας που περιλαμβάνει τις κουκίδες του Google και το εικονίδιο G.

Για να γνωρίσουμε την ιστορία του πασίγνωστου λογότυπου πρέπει να ανατρέξουμε χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 1998 όταν οι Larry Page και Sergey Brin χρησιμοποίησαν το πρώτο λογότυπο για την μεταπτυχιακή τους εργασία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

g

Το Σεπτέμβριο του 1998 το Google έγινε google.com και μοιράστηκε την έκδοση beta σε όλο τον κόσμο. Στις 30 Αυγούστου του 1998 η ομάδα πήγε στο φεστιβάλ του «Φλεγόμενου Ανθρώπου» και δημιούργησε το πρώτο Doodle ως μήνυμα «εκτός γραφείου». Το Μάιο του 1999 το λογότυπο παρέμεινε  παιχνιδιάρικο με πιο εκλεπτυσμένη όψη με τη χρήση της γραμματοσειράς Catull.

Το 2010 το λογότυπο φωτίστηκε και εμφάνισε μια μειωμένη σκίαση. Το Σεπτέμβριο του 2013 το λογότυπο, αν και παραμένει επίπεδο, εμφάνισε κάποιες τυπογραφικές τροποποιήσεις. Τον ίδιο μήνα το 2015 το λογότυπο της Google έγινε κομμάτι μιας νέας οικογένειας που περιλαμβάνει τις κουκίδες του Google και το εικονίδιο «G».

Το νέο λογότυπο

Νωρίτερα μέσα στο 2015, οι σχεδιαστές της εταιρίας από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη για μια έντονη εβδομαδιαία σχεδιαστική προσπάθεια. Τα τέσσερα βασικά σημεία στα οποία εστίασαν είναι τα εξής:

1. Ένα λογότυπο που θα μπορούσε να χωρέσει σε σημεία όπου το πλήρες δεν γίνεται να υπάρξει.

2. Την ενσωμάτωση της δυναμικής, την ευφυή κίνηση και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά η

google με τους χρήστες

3. Μια συστηματική προσέγγιση της εταιρίας να προσφέρει συνοχή στα προϊόντα της google

4. Μια ανανέωση για αυτό που κάνει την google, google.

Το λογότυπο με τη χρήση γραμματοσειράς sans serif που κρατά βέβαια τα χαρακτηριστικά χρώματα στα γράμματά του.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman