ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Προσοχή σε ό,τι αγγίζετε

Tweet
Share
Tweet
Share

Eάν φημίζεστε για τη μικροβιοφοβική σας τάση καλό θα ήταν να μη διαβάσετε το παρακάτω κείμενο. Κι αυτό γιατί ο κόσμος σας θα ανατραπεί και θα συνειδητοποιήσετε πως τα μικρόβια υπάρχουν παντού. Εδώ, εκεί, παραπέρα ζωντανοί μικροoοργανισμοί παραμονεύουν έτοιμοι να εισβάλουν στα πιο απόκρυφα μέρη. Ξεχάστε ό,τι ξέρατε. Δεν είναι μόνο οι τουαλέτες που μαζεύουν μικρόβια. Τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια είναι γεμάτα από αυτά, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού επιβατών που μετακινούνται κάθε μέρα.

Το Travelmath έστειλε μικροβιολόγους σε τέσσερα αεροπλάνα και πέντε αεροδρόμια ώστε να αποφανθούν αν και πού βρίσκονται οι μικροί εχθροί μας. Με ανοιχτό το στόμα έμειναν όταν εξακρίβωσαν πως το πτυσσόμενο τραπεζάκι μπροστά από την θέση κάθε αεροσκάφους είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα αεροπλάνο. Γεμάτες μικρόβια επιφάνειες είναι τόσο η τουαλέτα του αεροσκάφους, όσο και οι περσίδες του εξαερισμού, πάνω από τις θέσεις των επιβατών.

vromikos.JPG.pagespeed.ce.E5zRcw4QbC 1

Το κουμπί για το καζανάκι έχει 265 μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων ανά τετραγωνική ίντσα, το τραπεζάκι στη θέση του αεροσκάφους έχει 2.155 μονάδες, η ζώνη ασφαλείας έχει 230 μονάδες ενώ ο εξαερισμός πάνω από την θέση του αεροσκάφους έχει 285 μονάδες. Στα αεροδρόμια αντίστοιχα, το πιο βρώμικο σημείο είναι οι ψύκτες νερού, όπου έχουν 1.240 μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων. Αντίθετα τα πόμολα στις πόρτες της τουαλέτας έχουν μόλις 70 μονάδες CFU/sp.in. (μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων ανά τετραγωνική ίντσα).

vromikos 2.JPG.pagespeed.ce. g8EUi6p5K

Εστία μικροβίων είναι επίσης το μπολ των κατοικίδιων με 306.000 μονάδες που παράγουν αποικίες μικροβίων ανά τετρ. ίντσα, ακολουθεί το μπαλάκι που παίζουν τα κατοικίδια, με 19.000 μονάδες. Ο νεροχύτης ενός σπιτιού έχει 361 μονάδες, το καπάκι τουαλέτας 172 μονάδες, τα κινητά 27 μονάδες ενώ τα χρήματα μόνο 5.

Πηγή: cbsnews.com 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman