ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιος θα «φάει» την κλήση τελικά;

Tweet
Share
Tweet
Share

Κυκλοφορώντας κανείς στους δρόμους της πόλης των Τρικάλων θα έρθει αντιμέτωπος με ένα εντυπωσιακό θέαμα και σίγουρα πρωτόγνωρο όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Τέσσερα μικρά λεωφορεία κάνουν βόλτες στους δρόμους, εξυπηρετώντας τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Τίποτα παράξενο μέχρι εδώ. Τα τέσσερα αυτά λεωφορεία, κινούνται όμως χωρίς… οδηγό.

Το εγχείρημα είναι μέρος ενός προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις - Μιλάνο (Ιταλία), Λεόν (Ισπανία), Λα Ροσέλ (Γαλλία) και Βαντάα (Φινλανδία) - στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil2, που πραγματοποιείται στη χώρα μας με τη συνεργασία του δήμου Τρικκαίων και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι δημότες αντιμετώπισαν το καινοτόμο αυτό μέσο με ενθουσιασμό και σχετική καχυποψία ταυτόχρονα.

Σοβαρότερα προβλήματα όμως φαίνεται ότι αντιμετωπίζει ακόμη ένα «ακέφαλο» όχημα, αυτό της Google. Πριν από λίγες ημέρες το πρωτοποριακό όχημα της Google, το οποίο είναι σε θέση να κινείται σε κανονικές κυκλοφοριακές συνθήκες στους δρόμους των πόλεων χωρίς οδηγό, πιάστηκε στα δίχτυα της… Τροχαίας. Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ένας αστυνομικός έκανε σήμα στο όχημα γιατί η ταχύτητα κίνησής του, ήταν υπερβολικά… χαμηλή. Αποτέλεσμα ήταν το όχημα της Google να προκαλεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή καθώς καθυστερούσε σημαντικά την κίνηση και των υπόλοιπων οχημάτων.

«Όταν ο αστυνομικός σταμάτησε το όχημα και αυτό τον πλησίασε, διαπίστωσε με έκπληξη ότι ήταν το αυτοκίνητο της Google (Google Autonomous Vehicle) το οποίο κινείται χωρίς οδηγό» δήλωσε εκπρόσωπος της Τροχαίας. Το πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο αστυνομικός ήταν ότι χωρίς οδηγό, δεν μπορούσε να "κόψει" κλήση… Υπήρχε όμως ένας επιβάτης, ο οποίος ρωτήθηκε από τον αστυνομικό, πώς επιλέγει το όχημα την ταχύτητα κίνησής του. Αφού ενημέρωσε τον επιβάτη για το νομικό πλαίσιο, που διέπει την κυκλοφορία οχημάτων χωρίς οδηγό, τον άφησε να φύγει. Η Google δήλωσε "ένοχη" για την χαμηλή ταχύτητα κίνησης του οχήματος, στο οποίο ο αστυνομικός όμως δεν έκοψε τελικώς κλήση. Και ο λόγος δεν ήταν η απουσία οδηγού. Αλλά γιατί δεν είχε παραβιάσει κάποια πρόβλεψη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας…

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman