ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σ΄ αυτήν την πόλη αξίζει να ζεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Βιέννη ανακηρύχθηκε και το 2016 η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, κατακτώντας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στον κατάλογο των 230 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer».

Όπως ανακοινώθηκε δεύτερη στην κατάταξη, μετά τη Βιέννη, έρχεται η  Ζυρίχη, ακολουθούμενη από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Μόναχο και στην πέμπτη το Βανκούβερ του Καναδά, που είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στη  Βόρεια Αμερική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία στον κατάλογο των αξιολογούμενων πόλεων του κόσμου είναι η Βαγδάτη, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).
     
Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της διεθνούς εταιρείας Mercer χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, μέσα συγκοινωνίας καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.
       
Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από την ανάδειξή της για επτά φορές σε πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής, η Βιέννη έχει ανακηρυχθεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία «Πρωτεύουσα των συνεδρίων», καθώς είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου της διεθνούς στατιστικής, φιλοξενώντας κάθε χρόνο πάνω από 150 διεθνή συνέδρια και διασκέψεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman