ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Οδηγός επιβίωσης" σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας

Tweet
Share
Tweet
Share

Με το φόβο καρφιτσωμένο στα πρόσωπά τους συνεχίζουν τη ζωή τους οι Ευρωπαίοι μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, σκορπίζοντας την απειλή του θανάτου στην πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι πολίτες εκφράζουν την ανησυχία τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως σίγουρα θα δούμε παρόμοια περιστατικά σε άλλα μέρη ανά τον κόσμο. Τι πρέπει όμως να κάνουμε αν βρεθούμε ξαφνικά αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση; Οι ειδικοί συμβουλεύουν.

1. Συνειδητοποιήστε τι θα συμβεί. Δεν πρόκειται για καμία παρανοϊκή σκέψη, αλλά για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που μπορεί να συμβεί ακόμα και δίπλα σου. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

2. Τα αυτοσχέδια όπλα είναι πάντα χρήσιμα. Στην περίπτωση που βρίσκεστε σε σημείο που έχει χτυπηθεί από τρομοκράτες, προσπαθήστε να εντοπίσετε γύρω σας αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως όπλα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

bruse500

3. Να γνωρίζετε πάντα που βρίσκεται η έξοδος κινδύνου σε ένα μέρος στο οποίο βρίσκεστε. Σε ανάλογα συμβάντα πολλοί έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν γνώριζαν από πού να διαφύγουν.

4. Να είστε αποφασιστικοί. Η άμεση ενέργεια που πρέπει να κάνετε σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι να παλέψετε ή να το σκάσετε άμεσα. Μην χάνετε χρόνο πιστεύοντας πως κάποιος άλλος θα δράσει.

5. Να είστε σε επιφυλακή με ανθρώπους και ασυνήθιστες καταστάσεις. Μην τρομάζετε με τον κάθε περαστικό δίπλα σας, απλά μη χάνετε τη συγκέντρωσή σας όσον αφορά σε περίεργες δραστηριότητες στο περιβάλλον σου.

6. Αν δείτε κάτι ύποπτο, ενημερώστε. Ακόμα κι αν αυτό αποδειχθεί λάθος. Σε περίπτωση που το ένστικτό σας βγει αληθινό, τότε θα έχετε προλάβει τα χειρότερα.

kTgIPqjCFwANe2bLD6mh.jpg.pagespeed.ce.I7ek0wmaA5

7. Πάντα θα υπάρχει ο επόμενος στόχος. Εμπειρικά, έχει αποδειχθεί πως δεν θα υπάρξει μόνο μια τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης, πάντα θα ακολουθούν κάποιες άλλες. Γι’ αυτό θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή.

8. Να έχετε μια βασική εκπαίδευση ιατρικής περίθαλψης. Έπειτα από τέτοια περιστατικά, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αιμορραγούν μέχρι θανάτου κι εσείς ίσως χρειαστεί με βασικές κινήσεις να σώσετε τις ζωές τους. Καλό θα ήταν να είστε σε θέση να προσφέρετε μια τέτοια ιατρική φροντίδα, έστω γνωρίζοντας τα βασικά.

9. Nα εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Αν κάτι σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, να ακούτε πάντα τη φωνή μέσα σας. Ο εσωτερικός αυτός διάλογος μπορεί να αποδειχθεί λάθος, αλλά μπορεί να είναι και ζωτικής σημασίας. Στη χειρότερη περίπτωση, απλά μετακινηθείτε σε μια πιο ασφαλή περιοχή για να νιώθετε πιο ήσυχοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman