ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε δωμάτιο για τις διακοπές σας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η περίοδος που όλοι τρέχουμε να κλείσουμε δωμάτια ξενοδοχείων για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις έχει φτάσει. Η αναζήτηση για τους περισσότερους είναι μια ευχάριστη διαδικασία, αρκεί όμως όλα να γίνονται στην ώρα τους. Για να μην μείνετε χωρίς διακοπές και να ευχαριστηθείτε το καλοκαίρι σας, πρέπει να ελέγξετε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη διαμονή.

Αναζητώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο και μελετώντας γνωστούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε βασικές συμβουλές για να περάσετε υπέροχα στην άδεια σας, αφού πρώτα κλείσετε το σωστό δωμάτιο.

-Διαβάστε τα reviews

Πολλές φορές τυχαίνει να κλείσουμε ξενοδοχεία που τελικά δεν άξιζαν τα χρήματα που πληρώσαμε. Πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, ρίξτε μια ματιά στα σχόλια των ταξιδιωτών που το έχουν επισκεφτεί πριν από εσάς και διαβάστε τι έχουν να πουν οι άλλοι για την επιλογή σας.

Με τον τρόπο αυτό, θα ξέρετε καλύτερα αν το ξενοδοχείο σας ταιριάζει αλλά και λεπτομέρειες για την εξυπηρέτησή του. Εάν ένα ξενοδοχείο έχει πολλές και συχνές κριτικές, ο μέσος όρος αυτών δίνει μια σαφή εικόνα.

r6

-Μην υποτιμάτε την τοποθεσία

Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ σημαντικό να μένουμε κοντά σε κεντρικά σημεία. Αν ο προορισμός σας ωστόσο είναι καλοκαιρινός, καλύτερα να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά στην παραλία. Για το λόγο αυτό, μελετήστε την τοποθεσία αλλά και την περιοχή γύρω από αυτή.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να καταλήξετε να διανύετε ιδιαίτερα μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να φτάσετε στα σημεία που θέλετε να επισκεφθείτε.

-Ελέγξτε τις ημερομηνίες checkin και checkout

Οι ημέρες της διαμονής μπορεί να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά το εύρος και την τιμή. Κάποια ξενοδοχεία για παράδειγμα είναι πιο ακριβά τα Σαββατοκύριακα, ή μόνο τις καθημερινές. Παράλληλα, τα ξενοδοχεία είναι σχετικά φθηνότερα αν κάνετε κράτηση για αρκετές ημέρες.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι σε κάποιες περιπτώσεις να μην εμφανίζεται διαθεσιμότητα για μικρός εύρος ημερών, όμως μεγαλώνοντάς το, αυτόματα να υπάρξει διαθεσιμότητα.

r2

-Ελέγξτε όλα όσα περιλαμβάνονται στην τιμή

Το κάθε ξενοδοχείο ακολουθεί τη δική του πολιτική όσον αφορά τις παροχές αλλά και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει. Ελέγξτε ποιες από αυτές περιλαμβάνονται στην τιμή που σας δίνουν.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν υπάρχει επιπρόσθετη χρέωση για το πρωινό, ή αν η τιμή περιλαμβάνει τα πάντα.

-Κάντε τις δικές σας συγκρίσεις

Πιθανόν οι τιμές των ξενοδοχείων να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανά χώρο κράτησης. Φροντίστε να συγκρίνετε τις τιμές των διαφόρων παρόχων πριν προβείτε στην τελική κράτηση.

Με τέτοιες συγκρίσεις, μπορείτε να σε ένα δικτυακό τόπο να δείτε όλα τα ξενοδοχεία, να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα που θέλετε, ώστε η τελική σας επιλογή να ανταποκρίνεται των προσδοκιών σας, να ελέγξτε τη φήμη του ξενοδοχείου και να συγκρίνετε τις τιμές που υπάρχουν σχεδόν από κάθε πάροχο, έτσι ώστε να σας κοστίσει το λιγότερο δυνατό.

-Μη δίνετε σημασία στα αστέρια

Τα αστέρια, σε γενικές γραμμές, καθορίζουν την πολυτέλεια ενός ξενοδοχείου. Η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο ικανοποιημένη με ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που όμως έχει μια καλή φήμη, από όσο με ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με μέτρια φήμη.

Τα αστέρια αντιπροσωπεύουν την πολυτέλεια από άποψη παροχών, η οποία φυσικά συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος διαμονής. Η φήμη αντιπροσωπεύει τη φιλοξενία. Ένας καλός συνδυασμός των δύο είναι φυσικά η βέλτιστη επιλογή.

r5

-Δώστε βάση στην καλή κουζίνα

Κάποιοι μπορεί να μην επιθυμούν να χαλάσουν έξτρα χρήματα σε φαγητό απέξω. Για όλους αυτούς, η ποιοτική κουζίνα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ομαλή διαμονή.

Εκτός αυτού, σημαντικό είναι ένα εύγευστο και υγιεινό πρωινό το οποίο συνήθως περιλαμβάνεται στην τιμή που κλείνετε.

-Κάντε αναζήτηση με βάση όλα όσα είναι σημαντικά για εσάς

Ο κάθε ταξιδιώτης δίνει βάση σε διαφορετικά κριτήρια κατά την επιλογή ενός ξενοδοχείου. Έτσι η αναζήτησή σας σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις εγκαταστάσεις κάθε ξενοδοχείου που ελέγχετε.

Δώστε βάση στις παροχές, έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι σχετικά με το τι μπορεί να μη διατίθεται, αλλά θα το θέλατε πολύ. Διαφορετικά, ίσως να καταλήξετε απογοητευμένοι, επειδή το ξενοδοχείο π.χ. δε διέθετε πισίνα, αλλά σάουνα, η οποία δε σας ενδιέφερε.

r3

-Free wi-fi

Είναι μια παροχή που πλέον διατίθεται από τα περισσότερα ξενοδοχεία. Πριν δώσετε όμως το τελικό ΟΚ με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κάντε έναν κόπο να τον ρωτήσετε αν το σήμα είναι διαθέσιμο και στα δωμάτια, πλην του κεντρικού κτιρίου και των κοινόχρηστων χώρων για να μην καταλήξετε να ξοδεύετε ανελέητα το πακέτο δωρεάν MB του παρόχου σας. Εκτός αν δεν σας αφορά καθόλου το θέμα του ίντερνετ!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman