ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Ναι" ή "όχι" στο ξύρισμα;

Tweet
Share
Tweet
Share

Καλοκαίρι 2016. Σε κάποια κοσμοπολίτικη παραλία της Αθήνας, σηκώνεσαι από την ξαπλώστρα για να ρίξεις μια βουτιά στη θάλασσα. Ένα κορίτσι κάθεται στα πόδια του αγοριού. Τα πόδια είναι μπλεγμένα, τα πόδια είναι ίδια! Όλα ξυρισμένα. Πλέον η αποτρίχωση είναι μια συνηθισμένη διαδικασία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Υπάρχει όμως κάποιο όφελος για την υγεία; Ή πρόκειται για μια βλαβερή στην πραγματικότητα συνήθεια;

Oι τρίχες στο σώμα, όπου κι αν αυτές βρίσκονται, σίγουρα είναι εκνευριστικές, σύμφωνα ωστόσο με τους επιστήμονες, δεν αποτελούν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο θεωρείται γενικά. Στις μέρες μας, τα σώματα των γυναικών είναι λεία σαν το κορμί της Barbie. Σε σχετικά έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από τις 3.316 γυναίκες που ρωτήθηκαν το 59% δήλωσε πως αφαιρεί τις τρίχες από τα γεννητικά όργανα για λόγους υγιεινής. Το 84% παραδέχτηκε πως κάνει κάποια περιποίηση ενώ το 62% είπε πως έχει κάνει θεραπεία για την ολική αφαίρεση της τρίχας έστω και μία φορά.

Οι γυναίκες που εξήγησαν πως ανησυχούν περισσότερο για την εμφάνισή τους και την τριχοφυϊα ήταν ηλικίας 18-24 ετών. Πάνω από το 20% των συμμετεχόντων εξήγησαν πως το έκαναν για το σύντροφό τους. Το να νιώθουν πιο σέξι ήταν ακόμα ένας λόγος. Η επικεφαλής της έρευνας, Tami S. Rowen επισήμανε πως «πολλές κοπέλες νιώθουν βρώμικες αν δεν έχουν καλλωπιστεί στο συγκεκριμένο σημείο. Οι επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής έχουν αυξηθεί εξαιτίας της επιθυμίας των γυναικών να περιποιούνται».

ksi 3

Αν όμως οι τρίχες σχετίζονταν με τη βρωμιά, τότε δεν θα έπρεπε να κουρεύουμε και τα μαλλιά μας; Η αποτρίχωση για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει μακρά ιστορία. Οι κυρίες στην αρχαιότητα εμφανίζονταν χωρίς ίχνος τρίχας στο σώμα, ενώ όπως συμπεραίνουμε από βιβλία της εποχής, συνήθιζαν να τις αφαιρούν με τη χρήση της φωτιάς.

Όπως και να ‘χει, τα ξυράφια που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι καθαρά και καινούρια, αφού η πιθανότητα μόλυνσης είναι μεγάλη. Πολλές μάλιστα φορές το να μην ξυρίζεσαι είναι πιο ασφαλές για την υγεία. Να σημειωθεί τέλος πως σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ, στο διάστημα 2002-2010 τα έκτακτα περιστατικά από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος διπλασιάστηκαν. Σίγουρα αυτό μας λέει κάτι για τη μόδα της εποχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman