ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μετά το Street View έρχεται το... Sheep View

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Google με την υπηρεσία του Street View έχει δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να «ταξιδέψουν» έστω και με το μυαλό σε δεκάδες μέρη χωρίς να ξοδέψουν χρήματα ή να σηκωθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους. Την εμπειρία αυτή δεν έχουν ακόμα βιώσει οι κάτοικοι των νησιών Φερόε, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους απαντώντας με το … Sheep View.

Με τη βοήθεια ενός ντόπιου βοσκού και ενός ειδικά διαμορφωμένου λουριού –που κατασκευάστηκε από τον Durita Dahl Andreassen- κάμερες 360 μοιρών τοποθετήθηκαν πάνω σε πρόβατα.

«Στρατολόγησαν» λοιπόν τα ζώα του νησιού για να τους βοηθήσουν στη δύσκολη αποστολή τους, τοποθετώντας κάμερες στις πλάτες τους και ανεβάζοντας το οπτικό υλικό στο Google.

Εκείνα σκαρφαλώνουν στις κορυφές των βράχων και σε άλλα απρόσιτα μέρη, εξερευνούν με τρόπο ιδανικό τις περιοχές των νησιών που είναι δύσκολο κανείς να προσεγγίσει. Οι κάμερες είναι προγραμματισμένες να βγάζουν μία φωτογραφία το λεπτό.

«Η Google δεν έρχεται στα νησιά Φερόε, γι’ αυτό κι εμείς ανακαλύψαμε το Sheep View 360», λέει στα διεθνή μέσα η Durita Dahl Andreassen από τον οργανισμό Visit Faroe Islands. Η Andreassen φιλοδοξεί τα πρόβατα να βοηθήσουν «να μπουν τα νησιά Φερόε στο χάρτη» ενώ ξεκίνησε και καμπάνια για να στείλει η Google το Street View εκεί. Για το εγχείρημα μπορείτε να ενημερωθείτε πληκτρολογώντας το hashtag #wewantgooglestreetview.

Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει συγκεντρώσει πανέμορφες πανοραμικές εικόνες από πέντε σημεία του νησιού. Υπάρχουν παράλληλα 360 βίντεο για όποιον θέλει να γνωρίσει τον τόπο καλύτερα.

Να σημειωθεί ότι στα νησιά Φερόε επιβιώνουν 80.000 πρόβατα και μόλις 49.188 άνθρωποι. Στόχος των κατοίκων μέσα από την κίνηση αυτή είναι αφενός να διαφημίσουν το νησί τους αλλά και να πείσουν την Google να το επισκεφτεί ώστε να ολοκληρωθεί η χαρτογράφησή του.

«Αναγνωρίζουμε πως αν η Google έρθει εδώ τα πράγματα θα αλλάξουν και η περιοχή θα χάσει την αγνότητά της. Ωστόσο νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στον τουρισμό», συμπληρώνει η Andreassen.

Ο Guardian επικοινώνησε με τη Google προκειμένου να μάθει αν στα άμεσα σχέδια της είναι να χαρτογραφήσει τα νησιά Φερόε. Δεν θέλησαν να σχολιάσουν, ενώ επισήμαναν πως ο καθένας είναι ελεύθερος να διαφημίσει την πατρίδα του με όποιον τρόπο θέλει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman