ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλο και πιο "σφιχτοί" στις διακοπές οι Έλληνες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα ποσό που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ το άτομο είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν στις διακοπές τους ο ένας στους δύο Έλληνες, ενώ το 80% πληρώνει με μετρητά. Σύμφωνα με έρευνα της PayPal και της GfK, οι πιο σφιχτοχέρηδες τουρίστες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη φαίνεται ότι είναι οι Ούγγροι, αφού οι περισσότεροι από αυτούς (51%) σχεδιάζουν να ξοδέψουν έως 250 ευρώ στα ταξίδια τους.

Ειδικότερα και αναφορικά με τους Έλληνες, το μεγαλύτερο ποσοστό (52%) σχεδιάζει να διαθέσει από 250 έως 500 ευρώ για τα έξοδα των διακοπών, ενώ μόλις το 9% θα ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ, χωρίς όμως να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ. Ακόμα ένα αντίστοιχο ποσοστό (9%) των Ελλήνων ερωτηθέντων απάντησε ότι διατίθεται να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ για τις διακοπές του.

Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, τη χρήση μετρητών προτιμά το 79% των Ελλήνων, το 70% των Ούγγρων, το 68% των Πολωνών και το 63% των Τσέχων. «Ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο των Ελλήνων ταξιδιωτών βασίζεται σε πιστωτικές κάρτες και μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης, ενώ διάφορα συστήματα online πληρωμών, όπως η PayPal, εξακολουθούν να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή», σημειώνεται στην έρευνα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη επιθυμούν να πάνε δύο εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι. Αυτό ισχύει για το 44% των Πολωνών, το 37% των Τσέχων, το 24% των Ελλήνων και το 24% των Ούγγρων. Όσοι αρκούνται σε μόνο μία εβδομάδα για τις διακοπές τους είναι λιγότεροι συνολικά στις εν λόγω χώρες (το 24% των Πολωνών, το 25% των Τσέχων και το 14% των Ούγγρων), όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση και υπερισχύει με ποσοστό 36%. Οι Ούγγροι, επίσης, είναι εκείνοι που αποφασίζουν συχνότερα να πάρουν άδεια άνω των 14 ημερών (50%), σε αντίθεση με τους Έλληνες, όπου το 22% των τουριστών περνάει λιγότερες από επτά συνεχείς ημέρες στις διακοπές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman