ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Μεγάλος Αδελφός» για την... τρομοκρατία στην ΕΕ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα πανευρωπαϊκό σύστημα, μέσω του οποίου θα παρακολουθούνται, θα καταγράφονται και θα αξιοποιούνται, όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες που θ’ αφορούν αλληλογραφία, ιντερνετική δραστηριότητα, ταξίδια, ακόμη και «αθώες» μετακινήσεις όλων των ευρωπαίων πολιτών, έχει ήδη έτοιμο προς εγκαθίδρυση η ΕΕ, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Στην εξ’ ανάγκης αυτή «ομολογία» προέβησαν, παραθέτοντας μάλιστα και τις σχετικές πληροφορίες, τόσον ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, Σλοβάκος Ιβάν Κόρτσοκ όσον και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βρετανός Τζούλιαν Κίνγκ, κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, περί της διασφάλισης της «Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ».

Με εμφανή απόγνωση, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, τους κάλεσε να εγκρίνουν την Οδηγία για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, διακηρύσσοντας ότι, «αποτελεί κατεπείγον ζήτημα να υιοθετηθεί ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο μέτρων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας»

Πρέπει να προαχθεί και να ενισχυθεί το σύστημα άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών, μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των κρατών-μελών της ΕΕ και της Γιουροπόλ, σε θέματα που κρίνονται ότι αφορούν ενδεχόμενη τρομοκρατική δράση, είπε ο Ιβάν Κόρτσοκ και συμπλήρωσε:

«Ειμαστε πολύ κοντά στην πλήρη δημιουργία αυτού του πλαισίου. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη υιοθετήσει έναν οδικό χάρτη, όπου στόχος είναι όλοι οι αστυνομικοί και συνοριοφύλακες να έχουν άμεση και υψηλή πρόσβαση σε στοιχεία, που αφορούν μετακινήσεις, ηλεκτρονική αλληλογραφία, ιντερνετική δραστηριότητα και ύποπτα ταξίδια, όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Τα θέματα που σχετίζονται με την πάταξη της τρομοκρατίας μονοπωλούν, πλέον, τις δραστηριότητες της Γιουροπόλ ενώ, οι σχετικές δράσεις, διπλασιάσθηκαν, από το 2014, στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν. Συνεργάτες μας, σε ποσοστό 90%, οι πάροχοι υπηρεσιών στο Ιντερνετ».

Συμπληρώνοντας το ...προφίλ του «Μεγάλου Αδελφού» που στήνεται πλέον στην Ευρώπη του δικαίου και του σεβασμού των προσωπικών ελευθεριών, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Τζούλιαν Κίνγκ, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι ήδη ο Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ έχει συστήσει είκοσι (20) Γενικές Διευθύνσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχουν αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησης την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Περιμένουμε την έγκριση σας για την Οδηγία για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (PNR) , είπε στους ευρωβουλευτές ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, τονίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να έχει τεθεί σε εφαρμογή το 2018 ενώ, ο νέος Κανονισμός της Γιουροπόλ, με τις προβλεπόμενες αντιτρομοκρατικές δράσεις επιβάλλεται να είναι σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του 2017

Εφθασε, μάλιστα, στο σημείο να θέσει υπό... ακύρωση, τα εφαρμοζόμενα προγράμματα ελεύθερης διακίνησης των νέων στην Ευρώπη, μέσω της ανταλλαγής σπουδαστών, φοιτητών και εργαζομένων, όπως είναι το Εράσμους, καθόσον, όπως είπε, υπάρχουν υποψίες (?) ότι μέσω αυτών διακινούνται ελευθέρως υποψήφιοι τρομοκράτες.

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman