ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τιμή ρεκόρ για το θρυλικό φόρεμα της Μαίριλυν

Tweet
Share
Tweet
Share

Στα 45α γενέθλια του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, η Μέρυλιν Μονρόε τραγούδησε ψιθυριστά και με λαγνεία τη διάσημη φράση «Happy Birthday Mr. President», ώστε, όλα τα υπόλοιπα από τότε να αφήνουν τους ενήλικoυς, αδιάφορους. Το φόρεμα εκείνης της ιστορικής εμφάνισης, πωλήθηκε πριν από λίγες ημέρες για 4,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Οίκος Julien's Auctions, που λογάριαζε να αποκομίσει 2 εκατ. δολάρια, είδε το φόρεμα της θρυλικής σταρ να αγγίζει τα 4,8 εκατ. και να ανήκει πλέον στο Ripley's Believe It or Not, μια αυτοκρατορία μέσων ενημέρωσης που διαθέτει και Μουσεία.

Το φόρεμα είχε αγοράσει η ίδια η Μέρλιν, το 1962, από τον Γάλλο σχεδιαστή Jean-Louis Berthault  για 12.000 δολάρια. Μεταξωτό, με χρυσές παγιέτες, αγκάλιαζε το σώμα της σταρ, καθώς είχε ραφτεί επάνω της.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 200 κομμάτια, τα οποία ενώθηκαν με λεπτές ραφές μεταξύ τους για να δημιουργηθεί το φόρεμα. Πολλαπλά υφάσματα είχαν τοποθετηθεί στο ύψος του στήθους και των ποδιών, για να καλυφθούν τα επίμαχα σημεία.

Το ιστορικό βράδυ στα γενέθλια του Κένεντι, η Μέριλιν δεν φορούσε εσώρουχα μέσα από το φόρεμα, με τον θρύλο να λέει ότι οι ραφές είχαν "λυγίσει" υπό το βάρος της συναισθηματικής έντασης.

Φωτογραφίες: Cecil Stoughton/White House Photographs, John F. Kennedy Presidential Library and Museum via AP, AP Photo/Stuart Ramson & AP Photo/Marty Lederhandler

 

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman