ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δεν Ψήφισες; Δεν έχει σεξ

Tweet
Share
Tweet
Share

Η αποχή από τις εκλογές είναι μία από τις μάστιγες του κοινοβουλευτισμού αφού η αποχή ειδικά αν είναι μεγάλη, είναι αυτή που επιτρέπει στους λίγους να κυβερνούν τους πολλούς.

 

Πώς όμως μπορεί να καταπολεμηθεί ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή; Παλιά στη χώρα μας για να βγάλει κάποιος διαβατήριο έπρεπε να προσκομίσει και τα εκλογικό του βιβλιάριο ενώ τους μη ψηφίσαντες περίμεναν και δικαστικές περιπέτειες.

Αυτά ωστόσο ατόνησαν, η αποχή λίγο πολύ θεωρείται δικαίωμα αλλά δεν παύει παρ’ όλα αυτά να παραμένει ένα πρόβλημα που αναζητεί λύση κυρίως όταν τα πολιτικά κόμματα επιδιώκουν πάση θυσία να αυξήσουν τα ποσοστά τους και να συσπειρώσουν τις βάσεις τους.

Η λύση φαίνεται να έρχεται από την Αφρική και μία κενυάτισα βουλευτίνα. Την MishiMboko, που εκλέγεται στην Μομπάσα.

Οι εκλογές στην Κένυα θα γίνουν τον Αύγουστο αλλά οι εκλογικοί κατάλογοι άνοιξαν από τώρα προκειμένου να επικαιροποιηθούν και για να ανανεωθούν τα εκλογικά βιβλιάρια. Ως εκ τούτου, όλοι οι Κενυάτες που έχουν δικαίωμα εκλέγειν πρέπει να προσέλθουν.

Ωστόσο φαίνεται πως αμελούν κι έτσι η κυρία MishiMboko πρότεινε μία λύση που προφανώς θεωρεί αποτελεσματική.

Θεωρώντας πως το σεξ είναι ένα ισχυρό όπλο για να πεισθούν οι αμελείς άντρες, πρότεινε στις Κενυάτισες να μην εκπληρώσουν τα συζυγικά τους καθήκοντα αν ο άντρας τους ή σύντροφος τους δεν τους δείξει πρώτα το εν ισχύ εκλογικό του βιβλιάριο…

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνδυασμός σεξ και εκλογών δεν είναι κάτι νέο στην Κένυα. Το 2009 οι γυναίκες  έκαναν «απεργία» για έξι εβδομάδες προκειμένου να συμφιλιωθούν ο τότε Πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της χώρας…καθιστώντας το σεξ πολύτιμο εργαλείο και για πολιτική και εθνική συναίνεση.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman