ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το πιο τρομακτικό site στην ιστορία είναι αυτό

Tweet
Share
Tweet
Share

Η υπόθεση του διαδικτυακού ιστότοπου Family Tree Now, στο οποίο μπορεί κανείς να αναζητήσει το γενεαλογικό του δέντρο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις προκαλώντας τρόμο σε όσους αποπειράθηκαν να το χρησιμοποιήσουν.

Πολλοί επισκέπτες που είχαν κάνει εγγραφή προσπάθησαν να σβήσουν το όνομα τους από την ιστοσελίδα καθώς ανακάλυψαν ότι πολλές από τις προσωπικές τους πληροφορίες είχαν ανέβει εκεί, όπως, σπίτι, διευθύνσεις (παλιές και σημερινές) και όνομα αγαπημένων προσώπων και συγγενών.

Όπως γράφει το fortune.com, η ιστοσελίδα απλά ζητάει το όνομα και την πολιτεία που κάποιος διαμένει στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος που πραγματοποίησε το ρεπορτάζ, είδε αμέσως να εμφανίζονται μέρη στα οποία είχε ζήσει μέχρι στιγμής. Αν και το site λειτουργεί από το 2015, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας την τελευταία εβδομάδα όταν μια γυναίκα από την Alabama, η Anna Britain, έκανε αναφορά στο Twitter.

ann

Την ίδια στιγμή έδωσε οδηγίες για το πώς να σβήσεις το όνομά σου από το site. Ακόμα πολλά άρθρα σε άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες έδωσαν παρόμοιες οδηγίες. Όμως όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η διαδικασία είναι δύσκολη, καθώς μπορείς να μετακινήσεις μόνο ένα όνομα την μέρα, ενώ άλλες φορές δεν λειτουργεί καθ’ όλου.

H Washington Post γράφει πως ο ιδιοκτήτης του site είναι ο Dustin Weirich, επιχειρηματίας από το Σακραμέντο, που αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Σύμφωνα με τη Google είναι ο ίδιος που ίδρυσε το site ραντεβού με το όνομα DateHookUp, το οποίο είχε προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις.

opt

Σύμφωνα με ένα προφίλ του στο Angel List, εμφανίζονται οι παρακάτω πληροφορίες:

 dy

Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για το μοντέλο που ακολουθεί το site, φαίνεται πώς βασίζει τα έσοδά του σε στοχευμένες διαφημίσεις.

Ήδη πολλοί χρήστες θέλουν να κάνουν μήνυση εναντίον του Famile Tree Now, αλλά δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν είναι παράνομη η λειτουργία του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman