ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πώς είναι ο κόσμος σύμφωνα με το νέο πλανητάρχη;

Tweet
Share
Tweet
Share

«Οι Μεξικάνοι είναι βιαστές. Όλοι οι μουσουλμάνοι είναι πιθανοί τρομοκράτες και θα πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ. Η Αυστραλία είναι μια όπερα στην έρημο». Αυτά είναι μερικά μόνο από όσα απίστευτα έχει ξεστομίσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ από την αρχή της προεκλογικής του καμπάνιας.

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την ημέρα ορκωμοσίας του, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του, οι μειονότητες στη χώρα εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την ανησυχία τους για το μέλλον τους στην αμερικανική κοινωνία.

Οι απόψεις του αποτελούν συχνά αντικείμενο έντονης συζήτησης και οι χάρτες είναι πάντα χρήσιμοι για την οπτικοποίηση. Ο καλλιτέχνης Yanko Tsvetkov από τη Βουλγαρία, δημιούργησε έναν χάρτη που απεικονίζει το πώς είναι ο κόσμος, σύμφωνα με τον Trump.

Οι χάρτες του Tsvetkov με τα «παγκόσμια στερεότυπα» είχαν τέτοια απήχηση που δημοσιεύτηκαν σε δύο σατυρικά βιβλία, με πιο πρόσφατη την έκδοση του iBook, Atlas of Prejudice: The Complete Stereotype Map Collection. Διεθνές μπεστ-σέλερ, ο Άτλας των Προκαταλήψεων έχει κυκλοφορήσει σε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, ισπανικά, τουρκικά και ιταλικά, ενώ οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του έχουν πουλήσει περισσότερα από 100.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman