ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αρχιτεκτονικές απεικονίσεις των ψυχικών παθήσεων

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι αρχιτεκτονικές απεικονίσεις της σειράς  “Archiatric” του Ιταλού εικονογράφου Federico Babina, προσεγγίζουν με βαθιά κατανόηση και συμπάθεια τους πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές.

Μέσα από 16 σχέδια, ο Babina αναπαριστά  μερικές από τις ψυχικές ασθένειες που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπων καθημερινά.
"Δεν θέλω να θέσω μια ρομαντική αύρα γύρω από την ταλαιπωρία και τον πόνο της ψυχικής ασθένειας, αλλά μάλλον να προκαλέσω προβληματισμό σχετικά με τις προκαταλήψεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται συχνά οι παθολογίες του νου” εξηγεί.

Με απλές γραμμές και σαφή μήνυματα, ο καλλιτέχνης ήσυχα και κομψά διερευνά διάφορες διαταραχές. Το μοναχικό σπίτι,  που συμβολίζει τον ψυχικό κόσμο, αποτυπώνεται με αξιοπρέπεια και κατανόηση.

Ο Babina δημιούργησε κι ένα σύντομο βίντεο που συνοδεύει τις εικονογραφήσεις, με μουσική από την συνθέτη Elisabet Raspall. Οι εικόνες κινούνται στον ρυθμό της μελωδίας  περιγράφοντας την επιλεγμένη ασθένεια. Το αποτέλεσμα είναι δυνατό και συγκινητικό.

federico babina archiatric 2federico babina archiatric 3federico babina archiatric 4federico babina archiatric 5federico babina archiatric 6federico babina archiatric 7federico babina archiatric 8federico babina archiatric 9federico babina archiatric 10federico babina archiatric 11federico babina archiatric 12

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman