ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Κατερίνα μας φέρνει σε απόγνωση

Tweet
Share
Tweet
Share

H Αθηναία δημιουργός του project "Τhe uncomfortable",  Κατερίνα Καμπράνη, επανασχεδιάζει αντικείμενα καθημερινής χρήσης με σκόπο να τα κάνει δύσχρηστα.

Αλλάζοντας μία φαινομενικά μικρή λεπτομέρεια στον σχεδιασμό, πηρούνια, κουτάλια, καρέκλες, αντικείμενα που φαίνονται φυσιολογικά και λειτουργικά με μια πρώτη ματιά, όταν τα κοιτάξεις καλύτερα κάτι πηγαίνει στραβά.

Το project της Κατερίνας έγινε διάσημο στο διαδιίκτυο, φιλοξενήθηκε σε πολλές και έγκυρες ιστοσελίδες, ενώ πολλοί είναι και οι εκπαιδευτικοί στον χώρο του design που ζητούν να χρησιμοποιήσουν το "Uncomfortable" στην διδασκαλία τους, ως βοήθεια στην κατανόηση των εννοιών του design.

Κάθε αντικείμενο έχει ανασχεδιαστεί έτσι ώστε να βάζει σε σκέψεις το κοινό για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και οι θεατές επιβεβαιώνουν το αίσθημα απόγνωσης που τους δημιουργούν τα μεταλλαγμένα αντικείμενα.

Η αρχιτέκτονας και designer Κατερίνα, δηλώνει πως το project βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αν και η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε μείωσε λίγο τον παραγωγικό ρυθμό της. Όπως λέει η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο rejected.gr, "Έχει τύχει να σχεδιάσω καινούργιο αντικείμενο και να μην το μοιραστώ online. Πιθανώς να φοβάμαι την απόρριψη μιας όχι τόσο έξυπνης ιδέας."

Η επιτυχία του project δεν "βόλεψε" την Κατερίνα, η οποία σε αυτή τη φάση, προσπαθεί να περάσει τα αντικείμενα που εχεί σχεδιάσει από το 3d στην υλική πραγματικότητα, προσπαθεί να στήσει το νέο website για το "Uncomfortable" και φτιάχνει ένα άβολο σετάκι φαγητού.

23d katerina kamprani 0114.1 chair resizeun rainboots 8the uncomfortable 0510419039 1005324096155903 1085180131110755515 n74ffa3a90e370e837a7d3788d8838c76kkstudio katerina kamprani the uncomfortablethe uncomfortable katerina kamprani 18

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman