ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κίνα: τα μπρελόκ με ζωντανά ζώα πωλούνται ακόμα...

Tweet
Share
Tweet
Share

Μικροσκοπικά ψάρια, χελώνες και αμφίβια ερπετά, πωλούνται ως μπρελόκ από πλανόδιους στην Κίνα.

Η ανατριχιαστική αυτή μόδα έγινε ευρέως γνωστή όταν το 2011, το CNN δημοσίεσε την είδηση. Παρά την άμεση αντιδράση του κόσμου και των φιλοζωικών οργανώσεων οι κινητοποιήσεις δεν κατάφεραν να διακόψουν αυτή την ειδεχθή συνήθεια. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσίευσεις, που μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ κι έδω, τα μπρελόκ εξακολουθούν να πωλούνται ελεύθερα.

2

Τα ζώα, επιβιώνουν λίγες μόνο ημέρες αντλώντας την περιορισμένη ποσότητα ενέργειας και οξυγόνου που τους παρέχει το εμπλουτισμένο υγρό που περιέχει το αεροστεγές πλαστικό το οποίο τα περικλείει.

Κοστίζουν περίπου 1,5 δολάρια και σύμφωνα με την αρχική καταγγελία του CNN, οι πωλητές ενημερώνουν τους αγοραστές για την μικρή διάρκεια ζωής των άτυχων πλασμάτων του τυχερού-μπρελόκ, ώστε ο νέος ιδιοκτήτης να τα απελευθερώσει εγκαίρως. Όμως, σύμφωνα με τον David Neale της οργάνωσης Animals Asia, κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί επομένως ο θάνατος από ασφυξία είναι σχεδόν βέβαιος.

Η διαμαρτυρία προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είναι ακόμη ενεργή και μπορείτε να υπογράψετε ώστε να ξαναέρθει στην επιφάνεια το γεγονός εδώ.

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman