ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Google «ανοίγει» το δρόμο στην ψηφιακή δημοσιογραφία

Tweet
Share
Tweet
Share

Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος αιτήσεων του Ταμείου Καινοτομίας «Digital News Initiative», μια πρωτοβουλία της Google που στόχο έχει τη στήριξη και χρηματοδότηση της καινοτομίας στον Ευρωπαϊκό Δημοσιογραφικό Κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει μέχρι στιγμής προσφέρει συνολικό ποσό της τάξης των 51 εκατομμυρίων ευρώ σε 251 φιλόδοξα έργα ψηφιακής δημοσιογραφίας σε 27 χώρες.

Συγκεκριμένα, κατά τον τρίτο γύρο των αιτήσεων αναζητούνται έργα που επιδεικνύουν έναν φρέσκο τρόπο σκέψης στην πρακτική της ψηφιακής δημοσιογραφίας και τα οποία θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Επίσης αναζητούνται έργα που ενδεχομένως θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται και καταναλώνονται τα νέα στο ψηφιακό περιβάλλον.

Τα έργα που θα κατατεθούν μπορεί να βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, αλλά θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρους στόχους και σημαντική ψηφιακή παρουσία. Τα πετυχημένα έργα θα πρέπει να επιδεικνύουν καινοτομία και να έχουν θετική επίδραση τόσο στην παραγωγή πρωτογενούς ψηφιακής δημοσιογραφίας όσο και στην μελλοντική βιωσιμότητα των ειδησεογραφικών επιχειρήσεων.

Οι κατηγορίες χρηματοδότησης είναι συνολικά τρεις:

Η κατηγορία «Πρωτότυπα Έργα» θα περιλαμβάνει έργα που βρίσκονται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, με ιδέες που δεν έχουν σχεδιαστεί και υποθέσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα. Αφορά σε οργανισμούς και άτομα που πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας και απαιτούν επιδότηση έως 50.000 ευρώ, ενώ αυτού του είδους τα έργα θα προωθηθούν άμεσα και θα χρηματοδοτηθούν στο 100% του συνολικού τους κόστους.

Στα «Μεσαία Έργα» η χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμη σε οργανισμούς που απαιτούν επιδότηση έως 300.000 χιλιάδες ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία αποδεκτές θα γίνουν οι αιτήσεις χρηματοδότησης έως το 70% του συνολικού κόστους του έργου.

Τέλος στην κατηγορία «Μεγάλα Έργα», η χρηματοδότηση θα είναι διαθέσιμη σε οργανισμούς και απαιτούν επιδότηση μεγαλύτερη των 300.000 ευρώ. Αποδεκτές θα γίνουν οι αιτήσεις έως το 70% του συνολικού κόστους του έργου, ενώ η χρηματοδότηση θα έχει όριο το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Το Ταμείο είναι διαθέσιμο για εδραιωμένους εκδότες, εκδότες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον χώρο του Διαδικτύου, δημοσιογραφικές νεοφυείς επιχειρήσεις, συμπράξεις εταιρειών και ατόμων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman