ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Θα πίνατε μπλε κρασί;

Tweet
Share
Tweet
Share

Ξεχάστε την παγιωμένη χρωματική παλέτα τριχρωμίας στα κρασιά. Εκτός από λευκό, ροζέ και κόκκινο, το κρασί πλέον διατίθεται και σε μπλε!

Την επανάσταση έφερε η ισπανική εταιρεία Gik, που παρασκεύασε το πρώτο μπλε κρασίπ της αγοράς. Πρόκειται για ένα ημίγλυκο κρασί το οποίο πίνεται ευχάριστα και ως απεριτίφ. Κοστίζει 9,7 ευρώ και οι δημιουργοί του καλούν όσους το δοκιμάζουν να ξεχάσουν όλους τους κανόνες οινολογίας.

g2

Σύμφωνα με την ομάδα παραγωγών του πρωτότυπου οίνου, η μίξη λευκού και κόκκινου οίνου, αποδίδει αυτό το χρώμα. Οι δυσκολίες που συνάντησε η εταιρεία στην προώθηση του προίόντος ήταν πολλές, καθώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει το χρώμα του κρασιού να είναι είτε λευκό, είτε κόκκινο, είτε ροζέ. Επομένως η λύση για να ανοίξει ο δρόμος των πωλήσεων ήταν να υπαχθεί το προϊόν, που αποτελείται από 99% κρασί και 1% μηλίτη, στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών. 

Το ενδιαφέρον για το μπλε αλκοολούχο ποτό είναι μεγάλο ειδικά από την αγορά της Ασίας, ενώ όσοι το δοκίμασαν λένε πως αν το πιεις με κλειστά μάτια νομίζεις πως απολαμβάνεις λευκό ξηρό κρασί!

Εις υγείαν λοιπόν!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman