ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πουλερικά εργαστηρίου στο πιάτο μας

Tweet
Share
Tweet
Share

Τα νέα ίσως και να είναι καλά για όσους έχουν ηθικά διλήμματα κάθε φορά που τρώνε κρέας.

Η εταιρεία Μemphis Meats με έδρα τις Η.Π.Α., δημιούργησε στο εργαστήριο της, για πρώτη φορά στον κόσμο, κρέας μόνο από τα κύτταρα κοτόπουλου και πάπιας. 

Σύμφωνα με τους υπέυθυνους, η γεύση του χημικού κρέατος είναι ίδια με αυτή του κρέατος ενός κανονικού πουλερικού, το κόστος παραγωγής ειναί κατά πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο που απαιτεί η εκτροφή πουλερικών και το βασικότερο όλων, δεν θα υποφέρουμε από τύψεις για το ζωντανό που θανατώθηκε για να τραφούμε, αφού πλέον δεν πρόκειται για ζωό αλλά για χημικό προϊόν του οποίου την παρασκευή, οι υπεύθυνοι της αιταιρείας παρομοιάζουν με αυτή της μπύρας.

lab grown chicken 1

Το 2016 είχε προηγηθεί από την ίδια εταιρεία η παρασκευή βόειου κρέατος με την ίδια μέθοδο. Φέτος προχώρησαν στα πουλερικά. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Uma Valeti, στόχος τους είναι η παραγωγή κρέατος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον, να μην υποφέρουν τα ζώα άλλα και να παρέχεται νόστιμο και θρεπτικό φαγητό στον κόσμο.

Βέβαια, το προϊόν είναι υπό δοκιμή καθώς γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί περαιτέρω η γεύση, να εμπλουτιστεί η θρεπτική αξία αλλά και να μειωθεί το κόστος για τον καταναλωτή ώστε το προϊόν να είναι προσιτό σε όλους.

lab grown chicken 2

Εάν όλα εξελιχθούν καλώς, το 2021 το κρέας θα πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και σίγουρα θα είναι μία καλύτερη λύση για το περιβάλλον, τα ζώα και το παγκόσμιο πρόβλημα σίτισης, που μένεται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, από την εναλλακτική διατροφή με έντομα που εξετάζεται ως λύση.

Η εταιρεία προχώρησε και στην δημιουργία του παρακάτω βίντεο για την κατανόηση και την εξοικείωση με την διαδικασία παραγωγής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman