ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εάν είμασταν σαν τον Graham, ίσως και να επιβιώναμε από τα τροχαία ατυχήματα

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Graham, είναι ένα γλυπτό ομοίωμα ανθρώπου, που παρουσίασε η TAC (Transport Accident Commission). Βάσει της κατασκευής του θα μπορούσε να αντέξει τα τροχαία ατυχήματα και να βγαίνει αλώβητος από αυτά!

Ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας της Αυστραλίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο χειρουργό Christian Kenfield, τον ερευνητή στον τομέα των Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Monash David Logan και τη διεθνώς αναγνωρισμένη εικαστικό Patricia Piccinini, σχεδιάσαν τον Graham, προκειμένου να καταδείξουν με μφανή τρόπο το πόσο ευάλωτο είναι το ανθρώπινο σώμα σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

grah
Λαμβάνοντας υπ' όψιν τα αριθμητικά δεδομένα των αποτελεσμάτων των συγκρούσεων στους δρόμους, διαμόρφωσαν τα σωματικά χαρακτηριστικά του Graham, ώστε να μπορεί να αντέξει τις δυνάμεις που ασκούνται στο ανθρώπινο σώμα κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος. Σημειώνεται, ότι οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο ώστε να αντέχει δυνάμεις συγκρούσεων, με ταχύτητα που οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν μόνοι τους, όμω δεν αντέχει δυνάμεις συγκρούσεων, με την ταχύτητα που αναπτύσσουν τα αυτοκίνητα.

grah3
Το σώμα του Graham δεν έχει λαιμό ούτε αυχένα, το κεφάλι του είναι υπερμέγεθες με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ οι αναλογίες του υπόλοιπου σώματος είναι πολύ διαφορετικές από αυτές του πραγματικού ανθρώπου. 

Το στήθος είναι φαρδύ ώστε να μην συνθλίβεται σε συγκρούσεις υψηλής ταχύτητας, ενώ οι πολλές θηλές-δίπλες, λειτουργούν σαν αερόσακοι που απορροφούν τις τεράστιες πιέσεις.

grah6
Η κατανόηση, μέσω της οπτικοποίησης των άλλοτε ενισχυμένων και άλλοτε απαλειμμένων χαρακτηριστικών που θα έπρεπε να έχουμε στα σημεία που πλήττονται περισσότερο από τις δυνάμεις που ασκούνται κατά τη στιγμή ενός τροχαίου ατυχήματος, ίσως βοηθήσει στην αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας του εαυτού μας κατά την οδήγηση και ίσως μα κάνει πιο συνετούς οδηγούς.

grah1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman