ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιταλίδα πολιτικός πρότεινε φυλάκιση στους γονείς που επιβάλλουν τη χορτοφαγία στα παιδιά

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι γονείς που περιορίζουν τα παιδιά τους στη χορτοφαγική διατροφή, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης αν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που πρότεινε η Ιταλίδα πολιτικός Elvira Savino του κεντροδεξιού κόμματος Forza Italia, ψηφίστει από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Όπως ισχυρίζεται στο προσχέδιο του νομοσχεδίου, οι γονείς που επιβάλλουν αυτή τη διατροφή στα παιδιά τους, στερoύν πολύτιμα βασικά διατροφικά στοιχεία που συντελούν στην υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών.

Αφορμή για την έμπνευση του συγκεκριμένου νόμου, στάθηκαν 4 πολυσυζητημένες περιπτώσεις υποσιτισμένων παδιών που ακολουθούσαν τη vegan διατροφή και εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Η Elvira Savino προτείνει να υπάρξει ποινή φυλάκισης 1 έτους για τους γονείς που επιβάλλουν τη χορτοφαγική διατροφή σε ανήλικα κάτω των 16 ετών. Η ποινή θα πρέπει να είναι αυστηρότερη όταν το παιδί είναι κάτω των 3 ετών ενώ αν το παιδί ασθενήσει ή χάσει τη ζωή του η ποινή θα πρέπει να φτάνει τα 6 χρόνια φυλάκισης.

Παρόλα αυτά, η ιταλική Εταιρεία Επιστήμης Τροφίμων αλλά και η αμερικάνική Διαιτολογική Εταιρεία, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Savino σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι που διατρέχουν τα παιδιά από την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών είναι πολλοί περισσότεροι. Ωστόσο επισημαίνουν, πως οι γονείς που επιβάλλουν το συγκεκριμένο μοντέλο διατροφής στα παιδιά τους, θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένοι, ωστέ τα παιδιά τους να λαμβάνουν με άλλους τρόπους, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αλλά και τις βιταμίνες, όπως αυτές του συμπλέγματος των βιταμινων Β, που στερείται η συγκεκριμένη διατρόφη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman