ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κοκορέτσι; Φάτε όσο είναι καιρός!

Tweet
Share
Tweet
Share

Αυτοί που λατρεύουν τις γαρδούμπες, τα σπληνάντερα, το κοκορέτσι και όλα τα συναφή, καλά θα κάνουν να τα ευχαριστηθούν όσο είναι καιρός, γιατί πολύ πιθανό φέτος να είναι η προτελευταία χρονιά που οι μερακλήδες θα γευτούν αυτούς τους νόστιμους μεζέδες. Ο λόγος; Το Brexit!

Όπως φαίνεται, το Brexit θα επιφέρει απώλειες και στο πασχαλινό τραπέζι. Τι εννοούμε: Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατανάλωση εσωτερικών οργάνων βοοειδών και αιγοπροβάτων ίσχυσε το 1998 με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από τη νόσο των τρελών αγελάδων που τότε, τρομοκρατούσε όλη την Ευρώπη. Όπως πολλές νομοθεσίες, όμως, έτσι και αυτή δεν ίσχυσε εν συνόλω.

 

Σήμερα, λοιπόν, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας, απαγορεύεται μόνο η κατανάλωση σπλήνας και επιτρέπεται η πώληση όλων των άλλων μερών αιγοπροβάτων έως 12 μηνών. Και εδώ είναι που μπλέκονται οι Βρετανοί, με την Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, να ζητά από την Κομισιόν να γίνει καθολική απαγόρευση κατανάλωσης εντοσθίων αιγοπροβάτων. Η πρόταση αυτή μπορεί να μην υιοθετήθηκε τότε, αλλά ενδέχεται να υιοθετηθεί με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

Τρέχα γύρευε δηλαδή... 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman