ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πράσινος πυρετός

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι μελέτες για τις επιδράσεις της κάνναβης στον οργανισμό έχουν αποδείξει την ευεργετική δράση της κανναβιδιόλης (CBD) σε διάφορες παθήσεις και σε πολλές περιοχές στον κόσμο έχει επιτραπεί η χρήση της για φαρμακευτικούς λόγους.

Στην πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, η οινοπαραγωγή είναι τεράσια. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα γνωστά οινοποιεία της χώρας. Μετά τη νομιμοποίηση της ουσίας για θεραπευτικούς λόγους, στην Καλιφόρνια οι εκτάσεις των καλλιεργιών της κάνναβης στα νότια της πολιτείας διαρκώς αυξάνονται και ανταγωνίζονται τους αμπελώνες.

Ο πράσινος πυρετός, όπως αποκαλείται το φαινόμενο της ραγδαίας ανάπτυξης της βιομηχνίας της παραγωγής του φυτού για ιατρική χρήση, τόνωσε την εξασθενημένη οικονομία της περιοχής, αλλά προβληματίζει τους οινοπαραγωγούς της πολιτείας. 

fyteiesΦυτείες κάνναβης στην Καλιφόνια

Το κλείσιμο των συνόρων που σχεδιάζει ο Τραμπ, θα στερήσει τα φθηνά εργατικά χέρια των Μεξικανών που εργάζονταν εποχιακά στα αμπέλια. Παράλληλα, οι Αμερικανοί που θα μπορούσαν να απασχοληθούν στους αμπελώνες, προτιμούν να εργάζονται στις φυτείες κάνναβης λόγω των υψηλότερων απολαβών. 

Αυτή είναι μία πρώτη ανησυχία που εκφράζουν οι επιχειρηματίες της πολιτείας οι οποίοι στο συμπόσιο με τίτλο "Wine & Weed", που θα διεξαχθεί στις 3 Αυγούστου, στη Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνια, θα εξετάσουν τον αντίκτυπο που θα έχει η νομιμοποίηση της κάνναβης στη βιομηχανία του κρασιού. Στο συμπόσιο, επιχειρηματίες και από τα δύο στρατόπεδα, θα διερευνήσουν σε βάθος τις ευκαιρίες και τις απειλές ώστε η αλληλεπίδραση των κλάδων να ισορροπήσει θετικά. 

wineΑμπελώνες στην Καλιφόρνια

Ένα καλό παράδειγμα ώσμωσης των δύο βιομηχανιών, φαίνεται να είναι το κρασί κάνναβης, Mary Jane Wines, που παράγεται στην Καλιφόρνια από την ένωση βιολογικής κάνναβης και ποικιλιών σταφυλιού. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ζύμωσης του μούστου, μαζί με τη μαριχουάνα, διατηρούν όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού χωρίς όμως τα υψηλά επίπεδα της ψυχοτρόπας ουσίας THC που συναντάται στο ναρκωτικό. Το κρασί που δημιουργείται, λειτουργεί περισσότερο σαν ένα τονωτικό που προσφέρει φυσική σωματική ανάταση και, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων της κανναβιδιόλης (CBD), προσφέρει κι αυτό ευεργετικές επιδράσεις στις παθήσεις για τις οποίες η χρήση ιατρικής κάνναβης έχει επιτραπεί.  

Το Mary Jane Wine, είναι το πρώτο κρασί κάνναβης που παράχθηκε στον κόσμο και προς το παρόν είναι εμπορικά διαθέσιμο μόνο στην πολιτεία της Καλιφόρνια ενώ πωλείται μόνο σε κατόχους κάρτας ιατρικής κάνναβης.

Στην Ευρώπη, αντίστοιχο κρασί παράγεται από την ισπανική εταιρεία CannaWine.

Δεδομένου ότι η μία μετά την άλλη, οι χώρες προχωρούν στη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης για ιατρική χρήση. η εξάπλωση του πράσινου πυρετού θα φέρει χρυσές δουλειές...

- Άννα Δανιήλ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman