ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φεύγεις για διακοπές. Και το σπίτι;

Tweet
Share
Tweet
Share

Στοιχεία από ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και την Αστυνομία δείχνουν πως οι καλοκαιρινές διακοπές είναι και η περίοδος που βρίσκει το σπίτι μας πιο ευάλωτο, με επίδοξους διαρρήκτες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απουσία μας, αυξημένα κρούσματα ζημιών από διαρροή υδάτων, αλλά και πυρκαγιών, στην περίπτωση κατοικιών που βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές.

Τι πρέπει να προσέχουμε λοιπόν λίγο πριν φύγουμε για καλοκαιρινές διακοπές; Η Σοφία Δρεκόλια, Consumer Lines Underwriter της AIG Greece, μας δίνει μερικές συμβουλές:

  • Ενημερώνουμε για την απουσία μας φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα που εμπιστευόμαστε, ζητώντας τους, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να επιβλέπουν την κατοικία μας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ζητάμε από τους φίλους ή συγγενείς μας να κρατούν την αλληλογραφία μας όσο λείπουμε και να μην αφήνουν το γραμματοκιβώτιό μας να γεμίσει.
  • Προσπαθούμε να μην αφήσουμε μέσα στο σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή αντικείμενα υψηλής αξίας.
  • Αποφεύγουμε να αφήσουμε μακροχρόνια κάποιο φως αναμμένο. Οι διαρρήκτες συνήθως παρακολουθούν ένα σπίτι και γνωρίζουν πως πρόκειται για σημάδι αποπροσανατολισμού τους.
  • Πριν φύγουμε ασφαλίζουμε καλά όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και ενεργοποιούμε τον συναγερμό, εάν υπάρχει.
  • Ελέγχουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές βρύσες του σπιτιού και όπου μπορούμε κλείνουμε την παροχή κεντρικά για να μειώσουμε το ενδεχόμενο διάρρηξης σωληνώσεων.
  • Συχνός «ύποπτος» για μικρότερης εμβέλειας ζημιές με νερά είναι τα ελαττωματικά καζανάκια της τουαλέτας. Δεν ξεχνάμε να κλείσουμε την παροχή τους πριν φύγουμε για διακοπές.
  • Αφαιρούμε ηλεκτρικές και ευαίσθητες ηλεκτρονικές από την πρίζα πριν φύγουμε και φροντίζουμε να είναι κλειστή η παροχή της ηλεκτρικής κουζίνας.
  • Εάν μένουμε κοντά σε δασική περιοχή, φροντίζουμε να καθαρίσουμε καλά τον κήπο από ξερά κλαδιά και φύλλα. Αν μάλιστα έχουμε καυσόξυλα αποθηκευμένα σε εξωτερικό χώρο, τα απομακρύνουμε μακριά από το σπίτι.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τίποτα απρόοπτο δεν μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της απουσίας μας. Για τον λόγο αυτό, συζητάμε με τον ασφαλιστή μας τι επιλογές έχουμε για την ασφάλιση της κατοικίας μας. Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν πλέον προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων, όπως αυτά της AIG, δεν υπάρχει λόγος να αφήνουμε το σπίτι μας απροστάτευτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman