ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Emoticons κι αρχιτεκτονική, δεν πάνε μαζι

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι αρχιτέκτονες ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν δημοφιλή διακοσμητικά στοιχεία για να ζωντανέψουν, να επικαιροποιήσουν ή απλώς να στολίσουν τις ογκώδεις κατασκεύες τους. Όπως για παράδειγμα οι Καρυάτιδες-κολώνες των αρχαίων Ελλήνων, τα γκροτέσκ γκαργκόιλ-υδροροές, σήμα κατατεθέν της γοτθικής αρχιτεκτονικής και τα γεωμετρικά μοτίβα της Αρ Ντεκό εποχής.

Στη ψηφιοποιημένη εποχή μας, ένας Ολλανδός αρχιτέκτονας, ο Changiz Tehrani, θέλησε να διακοσμήσει τις προσόψεις του κτηρίου που σχεδίασε με τι άλλο, τα δημοφιλή σύμβολα που εκφράζουν και συνοψίζουν απλά συναισθήματα με τον πιο απλό τρόπο. Τα γνωστά - και για πολλούς μισητά - emoticons.

main

Όπως ο ίδιος λέει, θέλησε να σπάσει την μονοτονία που επέβαλε το αυστηρό δόγμα του Μοντερνισμού. Έτσι σκέφτηκε να επικαιροποιήσει και παράλληλα να δώσει ένα πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στην πολυκατοικία που σχεδίασε, στολίζοντας τις λευκές ζώνες από σκυρόδεμα που διατρέχουν την παραδοσιακή τούβλινη πρόσοψη με 22 φατσουλες ποικίλων συναισθημάτων, όσες περίπου και οι αντιδράσεις που γέννησε η θέα του κατασκευάσματος.

2

Άλλοι το μισούν, άλλοι το βρίσκουν χαριτωμένο, ενώ οι ειδήμονες το έχουν ήδη αφορίσει.

Σίγουρα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τα πάντα αστεία. Σίγουρα πάσχει αισθητικά και ευελπιστούμε να το ξεπεράσει πολύ γρήγορα η εποχή του...

1

4

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman