ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

H Mαρία Κόφου γυρίζει τον κόσμο και μας εξιστορεί τις εμπειρίες της!

Tweet
Share
Tweet
Share

“To move, to breathe, to fly, to float,
To gain all while you give,
To roam the roads of lands remote,
To travel is to live.”
(Hans Christian Andersen)

Σήμερα στο Penna φιλοξενούμε μια ξεχωριστή συνέντευξη που ελπίζουμε πως θα απολαύσουν τουλάχιστον όσοι ζουν μέσα από τα ταξίδια και δεν αρκούνται σε όσα κι αν έχουν στο βιογραφικό τους. H Mαρία Κόφου, δημιουργός του travelstoriesfromyworld.com, είναι μια γνήσια ταξιδιώτισσα από αυτές που θέλουν να δοκιμάζουν τα όρια τους και όχι απλά να ζουν σαν τουρίστριες. Από το 2012 γράφει στο δικό της blog και μοιράζεται μαζί μας όσα όμορφα έχουν δει τα μάτια της. Μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε 30 χώρες και σίγουρα βάζει την πήχη ακόμα πιο ψηλά. Αν δεν έχετε επισκεφτεί το δικό της ιστότοπο να το κάνετε άμεσα για να καταλάβετε. Διαβάστε στη συνέχεια τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Μέχρι τότε... καλές περιπλανήσεις!

-Μαρία, πες μας λίγα λόγια για το travelstoriesfromyworld.com. Πότε και πώς πήρες την απόφαση για τη δημιουργία του και ποιοι είναι οι στόχοι σου;

Το blog ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 μέσα σε ένα τρένο κάπου λίγο πιο έξω από το Μιλάνο. Από μικρή μου άρεσε να γράφω και να μοιράζομαι με τους γύρω μου σκέψεις και ιστοριούλες και οι πολλές ώρες μέσα στο τρένο με βοήθησαν για να συγκεντρώσω ιστορίες και σκέψεις και να τις βάλω σε ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο. Σε ένα blog. Τότε το πρώτο του όνομα ήταν TrainstoriesFromyWorld αλλά με την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2013 το τελικό του όνομα έγινε Travelstories From My World ή για συντομία: Tstories (T for trains, travel and true stories).

Όταν ξεκίνησα το blog δεν είχα κάποιο στόχο. Ήταν απλά η παρέα μου στα καθημερινά ταξίδια στην Ιταλία που ζούσα και εργαζόμουν εκεί. Πλέον όμως και έχοντας ήδη 4 χρόνια εμπειρίας νιώθω πως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσω full time να γράφω σε αυτό. Full time blogging δηλαδή, ώστε κάποια στιγμή να μπορώ να ζω μόνο μέσα από αυτό. Μεγάλος και απαιτητικός στόχος αλλά όχι αδύνατος.

Ait-Ben-Haddou-gameofthrones

kofoy 3

-Περίγραψε μας μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη από ένα ταξίδι σου και μια άλλη που θα ήθελες να ξεχάσεις!

Θα ξεκινήσω ανάποδα. Δε θέλω να ξεχάσω καμία εμπειρία από τα ταξίδια μου, άλλωστε και οι δύσκολες ή οι άσχημες στιγμές των ταξιδιών έχουν πάντα ένα μήνυμα να μου περάσουν, ένα μάθημα να μου διδάξουν και να με κάνουν δυνατότερη, πιο οργανωμένη και πιο προσεκτική για τα επόμενα ταξίδια. Όσο για μία εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη, αυτή είναι σίγουρα η πρώτη φορά που ταξίδεψα solo εκτός Ευρώπης διασχίζοντας τη Ρωσία με τον Υπερσιβηρικό και συνεχίζοντας στη Μογγολία και την Κίνα με τον Υπερμογγολικό.

Morocco

kofou 5

-Η ζωή μιας travel blogger φαντάζει στα μάτια των τρίτων ονειρική, δημιουργική, περιπετειώδης και αξιοζήλευτη! Είναι όλα τόσο ρόδινα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχεις αντιμετωπίσει;

Η ζωή μιας travel blogger είναι όντως περιπετειώδης και δημιουργική αλλά σίγουρα όχι ονειρική. Τουλάχιστον για τον τρόπο που επιλέγω να ταξιδεύω εγώ. Δεν με ενδιαφέρει απλά να ταξιδέψω σε έναν προορισμό για να μείνω στο ξενοδοχείο και να δω το μέρος σαν ένας ακόμα τουρίστας. Προτιμώ να δοκιμάζω τα όρια μου, να μένω σε σπίτια με ντόπιους, σε hostel με άλλους travelers, σε σκηνές Νομάδων στη Μογγολία. Φυσικά θα υπάρξουν και οι φορές που θα αποζητήσω την άνεση και τη χαλάρωση ενός μαλακού κρεβατιού αλλά δεν είναι αυτός ο δικός μου τρόπος ζωής όσο ταξιδεύω. Επίσης επιλέγοντας να ταξιδεύω μόνη μου σίγουρα υπάρχουν πολλές στιγμές μοναξιάς, οι δυσκολίες που αν είχα κάποιον παρέα να μπορούσα να τις αντιμετωπίσω πιο γρήγορα, πιο εύκολα.

Και μετά είναι και τα ταξίδια που κάνω για να προωθήσω μέσα από τη ματιά μου συγκεκριμένους προορισμούς ή ξενοδοχειακές μονάδες. Ακόμα και εκεί δεν είναι όλα απλά. Ο blogger δεν κάνει απλά διακοπές, αλλά δουλεύει. Πρέπει να συγκεντρώνει πληροφορίες, να φωτογραφίζει, να δημιουργεί περιεχόμενο για τα social media. Μιλάμε για πολλή δουλειά.

kof 7

-Σε πόσες χώρες έχεις ταξιδέψει και ποια θεωρείς τη χώρα των ονείρων σου;

Όπως μου αρέσει να λέω εδώ και ένα μήνα που έγινα 30 χρονών… έχω ταξιδέψει σε 30 χώρες. Μία για κάθε χρόνο ζωής μου! Χαχα!

Τη χώρα των ονείρων μου δεν την έχω βρει ακόμα. Έχω την εντύπωση βέβαια πως είναι κάπου στη Λατινική Αμερική και με περιμένει να την ανακαλύψω. Για να δούμε…

-Σίγουρα έχεις γνωρίσει πολλούς πολιτισμούς αφού έχεις μείνει και για κάποια περίοδο εκτός Ελλάδος. Θα κατοικούσες εκτός σε μόνιμη βάση;

Έζησα 3 χρόνια στην Ιταλία φεύγοντας με σκοπό να μην επιστρέψω. Ήταν μια πολύ συνειδητοποιημένη απόφαση και παρόλο που μου έλειπε πολύ η οικογένεια, οι φίλοι και ο ήλιος της Ελλάδας, ένιωθα πως και εκεί ήμουν σπίτι μου. Γύρισα καθαρά γιατί είχα βρει πολύ καλύτερη εργασία στην Ελλάδα (ναι, συμβαίνουν και αυτά). Όλο αυτό τον πρόλογο τον έκανα γιατί ναι, πιστεύω πως θα μπορούσα να μείνω μόνιμα εκτός Ελλάδας αρκεί να γυρίζω κάπου κάπου πίσω και να παίρνω μια δόση Ελλάδας.

Sahara

kof 9

-Η Ελλάδα έχει ασύλληπτες ομορφιές, ενώ οι αρμόδιοι φορείς έχουν επενδύσει κυρίως στον τουρισμό και την προσέλκυση τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν τα ίδια περιθώρια για το χειμερινό τουρισμό κατά τη γνώμη σου;

Ναι, είμαι 100% σίγουρη πως η Ελλάδα μας έχει να δείξει πολλά και το χειμώνα. Και ειδικά η βόρεια Ελλάδα. Το λέω συνέχεια άλλωστε, η χώρα μας δεν είναι μόνο τα νησιά της. Τα Μετέωρα είναι ένα μοναδικό μέρος στον κόσμο, οι λίμνες μας, τα βουνά μας. Θέλει απλά να επενδύσουμε σε καλύτερες δομές και σε υπηρεσίες που θα λειτουργούν όλο το χρόνο ώστε να δέχονται τουρισμό 12 μήνες κάθε μέρα.

Mongolia

kof 12

-Μιας και διανύουμε δύσκολες οικονομικά εποχές, θα ήθελα να μερικές δώσεις μερικές συμβουλές ώστε να εξασφαλίζουμε ταξίδια με όσο γίνεται χαμηλότερο κόστος.

Πλέον έχουμε αρκετές low cost αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν ταξίδια στην Ευρώπη με λιγότερα από 50 ευρώ το άτομο. Γράψου στα Newsletter τους για να λαμβάνεις ενημερώσεις για τις προσφορές τους. Μπορείς να πετάξεις στην Ευρώπη και με 20 ευρώ.

Προσπάθησε επίσης να κλείνεις εισιτήρια και διαμονές πολύ νωρίτερα από 15 ημέρες ή ένα μήνα. Το ξέρω πως θα σου φανεί μακριά αλλά να ξέρεις πως θα ταξιδέψεις πολύυυ πιο οικονομικά.

Προσπάθησε να ταξιδεύεις σε περιόδους που δεν είναι γιορτές και αργίες. Τότε τα εισιτήρια και οι διαμονές είναι πολύ πιο ακριβά.

Ταξίδεψε σε μέρη που ο περισσότερος κόσμος δεν τα προτιμάει εκείνη την περίοδο. Για παράδειγμα, μην πας Βουδαπέστη τον Δεκέμβριο που πάνε όλοι και οι τιμές είναι στα ύψη, πήγαινε Μάιο. Και στη Μάλτα μην πας Αύγουστο αλλά Δεκέμβριο –όπως έκανα και εγώ- και λιγότερο θα πληρώσεις και θα έχεις όλο το νησί για σένα.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν μπορείς να τα αποφύγεις τότε απλά ξεκίνησε να κάνεις οικονομία σε μικρά πράγματα. Μια εβδομάδα, μην πιεις καθόλου καφέ εκτός σπιτιού, την επόμενη πάρε φαγητό από το σπίτι για τη δουλειά, την τρίτη μην καπνίσεις κανένα πακέτο και την τέταρτη μη μετακινηθείς καθόλου με αυτοκίνητο παρά μόνο με μεταφορικά μέσα ή τα πόδια σου. Τα λεφτά αυτά που θα σου μείνουν, βάλτα κατευθείαν στην άκρη για ένα ταξίδι.

Δε έχεις πλέον δικαιολογία

Transsiberian railway 

travel b

Το Travelstories From My World μπορείτε να το βρείτε και στα social media στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.facebook.com/tstoriesfmworld

https://www.instagram.com/travelstoriesfromyworld/

Mongolia with nomad family 

fok 2

Studio-Atlas-Morocco

krok

Οn the train to Siberia 

krok 14

 

Κυριακή Αξιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman