ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Ψυχή στα μανταλάκια»: μια παράσταση βασισμένη σε διηγήματα της Ιωάννας Καρυστιάννη

Tweet
Share
Tweet
Share

Η παράσταση, βασισμένη στην συλλογή διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη «Η κυρία Κατάκη» και «Καιρός Σκεπτικός» ανεβαίνει από τις 4 Νοεμβρίου 2017 στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια.

 

Οι μοναχικοί της Καρυστιάνη, είτε στην πόλη βρίσκονται είτε στην επαρχία, μας ανοίγουν τη ψυχή τους και λένε με ειλικρίνεια εκείνα που δεν μπορούμε να δούμε και να πούμε.  Τολμούν να προχωρούν δίχως καβάτζες, να παλινωδούν ανάμεσα στο γλέντι, το θρήνο και τον αυτοσαρκασμό.

Από τη συλλογή διηγημάτων της Ιωάννας Καρυστιάνη «Η κυρία Κατάκη» και «Καιρός Σκεπτικός», ανεβαίνει από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στον Πολυχώρο Τέχνης «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108673655) η παράσταση «Ψυχή στα Μανταλάκια», σε διασκευή-σκηνοθεσία της Εύης Δημητροπούλου. Ερμηνεύουν: Βασίλης Βλάχος, Τζένη Σκαρλάτου, Κάτια Σπερελάκη, Ελισάβετ Σταυρίδου, Αλέξανδρος Τσακίρης.

Τι κοινό έχουν η Καλλιόπη από τα Χανιά, οραματίστρια της επανάστασης που το’χει τάμα να προσκυνήσει στον Άγιο Δημήτριο, η Στάσα από την Καλλιθέα που δεν χάρηκε τον έρωτα αλλά έχει δέκα πτυχία στα μυστικά των σεντονιών, ο κος Μάνδρακας από τη Σύρο, υπάλληλος καθαριότητας και αναπληρωματικός ψάλτης που τριγυρίζει ξεβράκωτος παραμονή Χριστουγέννων, ο Μίλτος και ο Τόλης, το ζευγάρι που ζει στην Κινέττα και μετά από τριάντα χρόνια σιωπής καλεί τις μαμάδες για φαγητό, η Σούλα η παζαριώτισα που έμεινε νύχτα από βενζίνη στα βουνά της Μακεδονίας και ο Τζακ ο μάγος εξ ανατολών που σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή; 

Όλοι τους κρατούν τη ξεγνοιασιά που υπάρχει στην ελληνική ομορφιά αλλά και εκείνη την ανεξήγητη θλίψη. Την αναζητούν με έναν αισθησιασμό σαν αίνιγμα ανερμήνευτο και με μια αφέλεια που ανοίγει νέους χώρους ζωής.

Η παράσταση φιλοδοξεί να μας ταξιδέψει στη μαγεία των στιγμών που συντροφεύουν εκείνους που δεν το βάζουν κάτω. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι της Ιωάννας Καρυστιάνη, όλοι εκείνοι οι άσημοι ήρωες που τολμούν και βγάζουν τη ψυχή τους στα μανταλάκια.

Μέλημά της έχει να δώσει χώρο στα οράματα της πραγματικότητας που μας προσφέρει η βραβευμένη συγγραφέας (Μικρά Αγγλία, Σακιά, Κοστούμι από χώμα) και σεναριογράφος (Οι νύφες, Ψυχή Βαθιά, Μικρά Αγγλία), που με το βλέμμα της έχει αναδείξει τη δύναμη της ελληνικότητας προσδίδοντας, με την απλότητα που την χαρακτηρίζει, την οικουμενική της διάσταση.

«ΨΥΧΗ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ»

Διασκευή από τα διηγήματα «Η κυρία Κατάκη» και «Καιρός Σκεπτικός» της Ιωάννας Καρυστιάνη

Διασκευή-σκηνοθεσία: Εύη Δημητροπούλου

Σκηνικά - κοστούμια: Λέα Κούση

Τραγούδι παράστασης: Νότης Μαυρουδής

Φωτισμοί : Δημήτρης Τσιούμας

Μαγικά παράστασης: Costa Funtastico

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Γραφιστικά : Ιουλία Καραβασίλογλου

Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασίλης Βλάχος, Τζένη Σκαρλάτου, Κάτια Σπερελάκη, Ελισάβετ Σταυρίδου, Αλέξανδρος Τσακίρης

Info

Παραστάσεις: Τετάρτη 8:00μμ, Σάββατο 9:00 μμ, Κυριακή 7:00 μμ.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: 13 €, 10 € (άνω των 65), 8 € (φοιτητικό), 6 € (άνεργοι), 3 € (ατέλειες)

Κρατήσεις: τηλ.: 210-8673655, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έναρξη: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman