ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το Facebook μπλοκάρει τα κρυπτονομίσματα

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Facebook έκανε γνωστό ότι εφεξής θα μπλοκάρει κάθε διαφημιστική προώθηση οποιωνδήποτε προϊόντων και υπηρεσιών αφορούν κρυπτονομίσματα, πιο γνωστό εκ των οποίων είναι το Bitcoin.

Όπως δήλωσε το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει πάντα ανοιχτό στις αναδυόμενες τεχνολογίες, αλλά πολλές εταιρείες δεν ενεργούν με «καλή πίστη», όταν διατυμπανίζουν τις αρετές των κρυπτονομισμάτων, δελεάζοντας νέους πελάτες.
Τελευταία, έχει εμφανιστεί ένα νέο κύμα τέτοιων εικονικών-ψηφιακών νομισμάτων, που έρχονται να εκμεταλλευτούν τη φήμη του Bitcoin.
Το Facebook, σύμφωνα με το BBC, ενθαρρύνει πια τους χρήστες να αναφέρουν τυχόν διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων, τις οποίες το «δίχτυ» ασφαλείας του δικτύου δεν θα έχει πιάσει, καθώς παραδέχθηκε ότι το ίδιο δεν είναι δυνατό να τις εντοπίσει όλες.
Πολλές διαφημίσεις καλούν τους καταναλωτές να προαγοράσουν νέα κρυπτονομίσματα, προτού καν αυτά εμφανιστούν επίσημα (η διαδικασία λέγεται ICO-Initial Coin Offering), με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα βγουν πιο κερδισμένοι, όταν -και αν- αυξηθεί η αξία του νομίσματος. Όμως, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο να προστατεύει τους «επενδυτές», οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους να πέσουν θύμα απάτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman