ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όσο πράσινο είναι το Logo της τόσο πράσινη είναι και η κουλτούρα της

Tweet
Share
Tweet
Share

Επτά χιλιάδες (7.000) δέντρα, βιολογικός ισοδύναμος της πόλης που φιλοξενεί τη βιομηχανία, πόσιμο νερό βιολογικού, βιοφίλτρα, κομποστοποιήσεις, φοίνικες, καλλω­πιστικά φυτά, κηπουρικά άρτια κομμένα δέντρα και όμως …δεν είναι ξενοδοχείο! Είναι βιομηχανία και μάλιστα παραγωγική και μάλιστα καθετοποιημένη και μάλιστα η μοναδική καθετοποιημένη της χώρας μας!

Ένα ολόκληρο δάσος ζωντανό χάρη στα ζωικά απόβλητα

Πάνω από επτά χιλιάδες (7.000) δέντρα ποτίζονται χάρη στα ζωικά απόβλητα. H επεξεργασία των υγρών αποβλήτων της χοιροτροφικής μονά­δας και του εργοστα­σίου γί­νεται σε μονάδα βιο­λογικού καθαρισμού ισοδύναμης από αυτή της πόλης που φιλοξενεί την βιομηχανία CRETA FARMS, στο Ρέθυμνο.

CRETA FARMS 1

Η εταιρία αποδίδει διπλό όφελος στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Αφενός, με τη δημιουργία ενός «πνεύμονα» πρασίνου που ευεργετεί όλη την περιοχή και αφετέρου από την υπεύθυνη χρήση ύδατος με την επεξεργασία λυμάτων και την «επαναχρησιμοποίηση» νερού χωρίς σπατάλες. Τα δέντρα αυτά, πέραν της απορρό­φησης του επεξεργασμένου νερού του βιολογικού, απορροφούν από την ατμόσφαιρα σημαντικές πο­σότητες διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ενεργά στην αντιμετώπιση του φαι­νομένου της κλιματικής αλλαγής.

CRETA FARMS 4

Έχεις πιει ποτέ επεξεργασμένο νερό βιομηχανίας;

Το παραγόμενο νερό του βιολογικού χρησιμοποι­είται για το πότισμα όλων των δέντρων και καλλω­πιστικών φυτών που υπάρχουν στην εταιρία, για άρδευση αγροτικών καλλιερ­γειών αλλά και περιαστικού πράσινου. Το επεξεργασμένο νερό της βιομηχανίας, αφού ελεγχθεί ότι καλύπτει τις απαιτήσεις, μεταφέρεται μέσω δικτύου και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως πόσιμο!

Διατροφική αλυσίδα: Πράσινη & Κρητική

Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος, η CRETA FARMS καταφέρνει να δημιουργήσει μια πράσινη αλυσίδα με το σιτηρέσιο να αξιοποιείται πλήρως από το ζώο και την εταιρία με την σειρά της να διαχειρίζεται ορθώς τα απόβλητά της. Χρησιμοποιεί ζωοτροφές φυτικής προέλευσης χωρίς ιχθυάλευρα και ζωικά λίπη ενώ δε χρησιμοποιεί αντιβιοτικά κατά την πάχυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman