ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αβραμόπουλος: Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας δοκιμάζεται

Tweet
Share
Tweet
Share

«Η Συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία δοκιμάζεται», παραδέχθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη εφαρμογής της, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα είναι η πρώτη που θα υποστεί τις επιπτώσεις.

Όπως είπε, θα είναι πολύ αρνητικό για τα επόμενα βήματα, εάν δεν εφαρμοσθεί αυτή η Συμφωνία. «Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, στις βόρειες ακτές της Αφρικής περίπου 500.000, που περιμένουν τη στιγμή στα χέρια αδίστακτων διακινητών να περάσουν τη θάλασσα», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι τόσο η Ιταλία όσο και η Ελλάδα είναι υπό μεγάλη πίεση.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση του προσφυγικού χρειάζεται και εντός Ελλάδας εθνική συναντίληψη. «Γιατί», συνέχισε, «οι απειλές που προβάλουν στον ορίζοντα και έχουν να κάνουν άμεσα με το μέλλον της Ευρώπης, έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη γειτονιά μας, όπου γεωπολιτικά η χώρα μας μπορεί, καλείται και είναι σε θέση να διαδραματίζει έναν ευρύτερο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο».

Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προέτρεψε να μην επαναπαυθούμε γιατί -όπως σημείωσε- το πρόβλημα είναι μπροστά μας και ενδεχόμενη χαλάρωση θα επέτρεπε στην Τουρκία να μην τηρήσει τους όρους της Συμφωνίας, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman