ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μητσοτάκης: Συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία η απλή αναλογική

Tweet
Share
Tweet
Share

«Φόροι, γραφειοκρατία και έλλειψη ρευστότητα διώχνουν τις επενδύσεις. Εμείς είχαμε μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση και κόντρα στις απαιτήσεις της τρόικας. Αποδείχθηκε πως είχαμε δίκιο. Ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρει την λέξη επιχειρηματίας και επιχειρηματικότητα όταν μιλάει για ανάπτυξη. Εδώ έχουμε ένα πρόβλημα» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ν. Χατζηνικολάου, στον Ενικό.

«Τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσουμε ένα πλήρες σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης. Αυτό που διαφοροποιεί τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εγώ ξέρω πως θα φέρω επενδύσεις και δουλειές», συνέχισε υπογραμμίζοντας πως το κριτήριο με το οποίο θα κριθεί αύριο η δική του κυβέρνηση είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας. «Σήμερα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση από τους ξένους επενδυτές» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στονΑλέξη Τσίπρα με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Η απλή αναλογική είναι συνταγή για την απόλυτη ακυβερνησία. Ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για αυτό που κάνει. Στην αποχώρησή του θέλει να βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι οιμεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα έπρεπε να αποτελούν ιδιοκτησία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να τις κάνει γιατί «δεν τις πιστεύει και δεν έχει την υπηρεσιακή ικανότητα».

Τέλος, για τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της λέσχης bilderberg ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συνάντηση πολιτικών και επιφανών ανθρώπων οι οποίοι συζητάνε και δεν αποφασίζουν για τίποτα. Ένα από αυτά που συζητήθηκαν ήταν η προοδευτική αντικατάσταση των εργατών από μηχανές και πως θα αντιμετωπισθεί. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας εμπιστευτικότητας. Ούτε κανένας μύθος πίσω από αυτή τη συνάντηση. Αν αρνηθώ να πάω δεν θα γίνει τίποτα απολύτως. Κανένας δεν θα σου τραβήξει το αυτί. Εμένα όπου μου δίνεται η δυνατότητα να μιλάμε διεθνώς για τα εθνικά μας συμφέροντας –όπως το προσφυγικό, στο οποίο και αναφέρθηκα στη συνεδρίαση – εγώ θα το κάνω. Δεν θα χάνω τέτοιες ευκαιρίες».

Για τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε: «Η ΝΔ πλήρωσε προεκλογικά τον ΕΝΦΙΑ. Δεν θα σας πω ότι θα τον καταργήσουμε αλλά ότι θα τον μειώσουμε. Αρχικά από τα σπίτια που είναι κλειστά. Είναι άδικο να πληρώνουν τον ίδιο φόρο με τα σπίτια που αποφέρουν έσοδα στον ιδιοκτήτη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Πλέον είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με τους εταίρους μας για μια καλύτερη συμφωνία. Να ζητήσουμε λίγο περισσότερο δημοσιονομικό χώρο με αντάλλαγμα πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μπορεί να υπάρχει συμφωνία καιεθνική γραμμή για το πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά»!

Σχετικά με το Τρίτο Μνημόνιο, σχολίασε: «Αν συνέχιζε η ΝΔ δεν θα είχαμε τρίτο μνημόνιο αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θα απαντηθεί ποτέ.  Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Πως πέρασε την αξιολόγηση η κυβέρνηση Τσίπρα; Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επιβολή των capital controls. Το κόστος είναι βαρύ. Δεν προχωράμε έτσι μπροστά. Δεν μπορεί αυτό να είναι το νέο όραμα για την χώρα μας».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης «άδειασε» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδηγια την δήλωση που είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες για την υπόθεση Παπασταύρου και στην οποία τόνιζε πως «οι Έλληνες είναι αχάριστος λαός»! Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως διαφωνεί με την συγκεκριμένη δήλωση, δεν την επικροτεί και πως ο ίδιος είναι ένας μετριοπαθής πολιτικός που δεν θέλει να οξύνει το κλίμα και να σηκώνει τους τόνους. «Ο κ. Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος με δική μου προσωπική απόφαση και είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά του. Όπου όμως χρειάζονται να γίνονται παρατηρήσεις θα γίνονται. Δεν θα δίνω όμως σκονάκια στα στελέχη μας για το πώς θα εκφραστούν, ούτε θα πάρω κανένα βούρδουλα να συνετίζω όσους έχουν διαφορετική άποψη».

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman