ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο Eurogroup φέρνει το θέμα Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ η Κομισιόν

Tweet
Share
Tweet
Share

Έντονη ανησυχία  για τις δηλώσεις που αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων πάνω στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας εκφράζει σε συνέντευξή της στα «Νέα» η επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τίσεν, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η Eurostat.

Με αφορμή τη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ηΤίσεν δεν διστάζει να εκφράσει την απόλυτη στήριξή της στο πρόσωπό του, λέγοντας ότι αποκατέστησε την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ, η διατήρηση της οποίας είναι καίριας σημασίας. «Φυσικά, η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί σε μια στιγμή», σχολιάζει με νόημα.

Η βελγίδα επίτροπος εγείρει θέμα αποπολιτικοποίησης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης δείχνοντας την πηγή των ανησυχιών και της ενόχλησης της Κομισιόν.

Ακόμη δεν κρύβει ότι το ευρύτερο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. «Γι αυτό άλλωστε ζητήσαμε να μπει το θέμα στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 9 Σεπτεμβρίου», δηλώνει η Ευρωπαία Επίτροπος.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την ακρίβεια των δεδομένων πάνω στα οποία βασίζεται το Μνημόνιο», λέει η επίτροπος σε μια συνέντευξη από την οποία γίνεται φανερό ότι η Κομισιόν δεν θα αφήσει το θέμα χωρίς συνέχεια.

Και καταλήγει: «Περιμένουμε οι ελληνικές Αρχές ενεργά και δημόσια να διαλύσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα στοιχεία παραποιήθηκαν μεταξύ 2010 και 2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από τέτοιες αθεμελίωτες κατηγορίες. Στο φόντο πρόσφατων δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας. Για την ακρίβεια, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης που ενισχύει το τρέχον Πρόγραμμα Σταθερότητας για την Ελλάδα. Αυτή είναι μια σοβαρή δέσμευση που έχει η ελληνική κυβέρνηση και πιστεύουμε ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της από αυτή την άποψη.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman