ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Μονοπάτια Πολιτισμού»: Ένας διαφορετικός περίπατος στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εγκαινιάζουν, το Σάββατο 5 Αυγούστου, το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο. Ένας ξεχωριστός περίπατος στο μονοπάτι γύρω από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

 Στον διάρκειας περίπου 1 ½ ώρας περίπατο, που θα ξεκινάει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών, δρώμενα-έκπληξη από την τοπική κοινωνία θα κρατούν συντροφιά στους περιπατητές.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 18:00 με προσκεκλημένους τους: Λ. Κονιόρδου, υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, αν. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Α. Παπαδημητρίου, προϊσταμένη εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.

Στόχος του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» είναι να φέρει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αξιοποιώντας τα αρχαία μονοπάτια των προγόνων μας, που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό.

ep2

Με τη συνεργασία του Δήμου κάθε περιοχής και της τοπικής κοινότητας, με μελετημένη επιλογή διαδρομών, δίγλωσση σηματοδότηση και επικοινωνία, τα μονοπάτια γίνονται πάλι προσβάσιμα και ελκυστικά, ενώ τονώνουν την τοπική οικονομία, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα και τις ομορφιές της χώρας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και περιλαμβάνει την σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής, στα χνάρια του περιηγητή Παυσανία –από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως την Παλαιά Επίδαυρο, τη βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγίας Πολεμάρχας– με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο.

ep3

Aναλυτικά οι διαδρομές:

1. Ιερό Ασκληπειού (Κυκλική)

2. Λυγουριό (Κυκλική)

3. Αρχαία Οδός Λυγουριού

4. Λυγουριό – Παλαιά Επίδαυρος

5. Αρκαδικό – Μυκηναϊκή Διαδρομή

6. Αρκαδικό – Καστράκι Φωνίσκου

7. Παλαιά Επίδαυρος (Κυκλική)

8. Παλαιά Επίδαυρος – Πολεμάρχα

 

Ανοιχτή πρόσκληση

18:00   Εγκαίνια στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.
18:45   Εκκίνηση περιπάτου από το Αρχαίο Στάδιο
20:15   Τερματισμός περιπάτου – άφιξη στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου.

– Για τη συμμετοχή σας στον περίπατο δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
– Συνιστώνται παπούτσια πεζοπορίας.
– Πάρτε μαζί σας λίγο νερό & κολατσιό.
– Η συμμετοχή στον περίπατο δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά από και προς τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.
– Η συμμετοχή στον περίπατο δεν περιλαμβάνει είσοδο στο αρχαίο Θέατρο.Εάν οι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα πρέπει να προμηθευθούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους.  

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.ellet.gr

www.monopatiapolitismou.gr

www.epidavros.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman