ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Blade Runner 2049: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στην αναμέτρηση με τις «ρέπλικες» και... τον Χάρισον Φορντ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ήταν ενός έτους όταν γυρίστηκε και προβλήθηκε το Blade Runner, η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, στην οποία η επιστημονική φαντασία συναντά το φιλμ νουάρ - κάτι που οι περισσότεροι κριτικοί της εποχής δεν κατάλαβαν.

Σήμερα, τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, ο Γκόσλινγκ πρψταγωνιστεί στο Blade Runner 2049, μία ταινία που επιχειρεί να διαχειριστεί το προαιώνιο και αναπάντητο (ερώτημα): τι είναι ο άνθρωπος;

Η πρώτη ταινία διαδραματιζόταν στο μακρινό τότε και τόσο κοντινό πλέον 2019. Και οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι τα ανδροειδή, οι «ρέπλικες», δεν είναι παρά κάποια μηχανήματα, οργανισμοί κατασκευασμένοι για να λειτουργούν ως «δούλοι» και να εξερευνούν μελλοντικά κατοικήσιμους πλανήτες. Θεωρούνται αναλώσιμα υποκατάστατα των ανθρώπων - αφεντών τους.

Το ίδιο μοτίβο κυριαρχεί και στην νέα ταινία. Μόνο που σήμερα είμαστε πολύ κοντά στο περιβάλλον των ανδροειδών. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ, το σενάριο του αποικισμού του διαστήματος μεταδίδεται ως είδηση. Και οι αναζητήσεις των ανθρώπων δεν έχουν αλλάξει.

Ο Γκόσλινγκ υποδύεται τον ρόλο του αστυνομικού K. Και συναντά τον Ντικ Ντέκαρντ, τον ήρωα της πρώτης ταινίας τον οποίο υποδύεται και πάλι ο 75χρονος πλέον Χάρισον Φορντ. Μαζί κυνηγούν «ρέπλικες».

Μιλώντας στην Reppublicca λέει: «Είμαι ο Blade Runner τριάντα χρόνια μετά, σε ένα κόσμο πιο σκληρό, πιο τοξικό, πιο έρημο και πιο άσχημο. Ούτως ή άλλως αυτή η δουλειά δεν ήταν ονειρεμένη αλλά τώρα είναι πολύ χειρότερα».

Και ως προς την συνάντηση με τον Φορντ: «Ο Χάρισον Φορντ ήταν ο ήρωάς μου ήδη πριν από το πρώτο “Blade Runner” και είναι ακόμα και σήμερα. Η παρουσία του έκανε καλύτερους όσους μετείχαν στην ταινία».

Το ότι ο ήρωάς του στα 75 του, φάνηκε να μη θυμάται το όνομά του σε πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη στη βρετανική τηλεόραση συγκαταλέγεται στα χαριτωμένα της συνάντησής τους. Είτε πρόκειται για γεράματα, είτε για μία ένδειξη του δηλητηριώδους χιούμορ του πραγματικού Blade Runner.

Η ταινία προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman