ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ali. Μια ολοκληρωμένη βιογραφία

Tweet
Share
Tweet
Share

Το είδος των βιβλίων που έχετε στην βιβλιοθήκη σας λέει πολλά για τα γούστα και τα ενδιαφέροντά σας. Για τους οπαδούς του Muhammad Ali, δεν υπάρχει καλύτερη προσθήκη στη βιβλιοθήκη τους από το νέο βιβλίο με τον τίτλο Ali: με ένα όμορφο σκληρό εξώφυλλο του Jonathan Eig που μόλις κυκλοφόρησε.

Μια ζεστή γραπτή βιογραφία του θρύλου του μποξ, με σχόλια από σχεδόν όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, το βιβλίο βουτά βαθιά στον εμβληματικό μπόξερ:

Ήταν ο πιο νόστιμος, ο ωραιότερος, ο ισχυρότερος, ο πιο γενναίος και, φυσικά, ο μεγαλύτερος (όπως μας είπε ο ίδιος). Ο Muhammad Ali ήταν μια από τις πιο φανταστικές μορφές του εικοστού αιώνα και αναμφίβολα ο πιο διάσημος άνθρωπος στον πλανήτη.

Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ποτέ αποτελέσει αντικείμενο ολοκληρωμένης, μη εξουσιοδοτημένης βιογραφίας. Ο Jonathan Eig,  τον οποίο χαρακτηρίζει ο Ken Burns ως έναν από τους κύριους αφηγηματίες της Αμερικής, επαναπροσδιορίζει ριζικά την κατανόησή μας για τον περίπλοκο άνθρωπο, τον Ali. Ο Eig είχε πρόσβαση σε όλους τους βασικούς ανθρώπους στη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων των τριών επιζώντων συζύγων του και των διαχειριστών του. Διεξήγαγε πάνω από 500 συνεντεύξεις και αποκάλυψε χιλιάδες σελίδες των αρχείων του FBI και του τμήματος δικαιοσύνης που είχαν εκδοθεί στο παρελθόν, καθώς και δεκάδες ώρες νεοαποκαλούμενων συνεντεύξεων από τη δεκαετία του 1960. Συλλογικά, λένε την ιστορία του Ali όπως ποτέ πριν - την ιστορία ενός ατόμου που ήταν αδύναμος και αβέβαιος και γενναίος πέρα ​​για πέρα.

«Είμαι Αμερική», δήλωσε κάποτε. "Εγώ είμαι το μέρος που δεν θα αναγνωρίσετε. Αλλά συνηθίστε με-μαύρο, με σιγουριά.  το όνομά μου, όχι το δικό σας. τη θρησκεία μου, όχι τη δική σας. τους στόχους μου. Συνηθίστε με. "

Ο Cassius Clay γεννήθηκε στο φυλετικά διαχωρισμένο Louisville, Kentucky, γιος ζωγράφου σημαιών και οικονόμου. Αυτός, έγινε  ένας μπόξερ βαρέων βαρών με ένα εκθαμβωτικό μίγμα ισχύος και ταχύτητας, πολεμιστής φυλετικής υπερηφάνειας, κωμικός, ιεροκήρυκας, ποιητής, αντάρτης, ηθοποιός και εραστής. Εκατομμύρια τον μισούσαν όταν άλλαξε τη θρησκεία του, άλλαξε το όνομά του και αρνήθηκε να πολεμήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ. Έμεινε πίσω κι αγωνίστηκε, κερδίζοντας καρδιές, αλλά με μεγάλο κόστος. Όπως πολλοί μπόξερ, έμεινε πολύς καιρό πάνω στα ρινγκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman