ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ralph Lauren, πενήντα χρόνια μετά...

Tweet
Share
Tweet
Share

Το 1967, ένας νεαρός άνδρας από το Μπρονξ με πολλά οράματα, αλλά πολύ λίγα χρήματα άρχισε να πουλάει ρούχα βασισμένα σε αυτά που φορούσε ένα από τα είδωλα του, ο δούκας του Windsor. 50 χρόνια μετά ο Ralph Lauren είναι επικεφαλής μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας ενδυμάτων καλού γούστου με προσωπική περιουσία ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένας από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές του κόσμου, ξεπέρασε τη μόδα για να δημιουργήσει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής από επιδιωκόμενα αλλά και εφικτά ενδύματα, αξεσουάρ, είδη οικιακής χρήσης, αρώματα και έπιπλα, όλα τα καλύτερα και πιο επιθυμητά του είδους του.

rl 1

Les Goldberg / Ralph Lauren

Tο τελευταίο του fashion show έλαβε χώρα στο εσωτερικό του γκαράζ / στούντιο που φιλοξενούσε τη συλλογή των αυτοκινήτων του. Για τον εορτασμό της 50ης επετείου του, ο Lauren κυκλοφόρησε μια όμορφη και νέα έκδοση του βιβλίου του με τον ίδιο τίτλο, που δημοσιεύτηκε από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli. Το βαρύ 500-σελίδων βιβλίο διαθέτει σχεδόν 1.000 φωτογραφίες και εικονογραφήσεις από όλες τις φάσεις της λαμπρής ζωής και καριέρας του Ralph, που καλύπτουν εκπληκτικές συλλογές που μας έχει μεταφέρει από αφρικανικά σαφάρι μέχρι και σε κάποιο αγγλικό εξοχικό κτήμα, σταTribeca lofts και σε βίλες Τζαμάικα.

rl2

Carter Berg / Ralph Lauren

«Παραβιάζω τους κανόνες για να διευρύνω τη σκέψη για το τι φοράμε», σημειώνει ο Ralph στο βιβλίο του. «Οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν την πολυτέλεια να εκφράζουν την ατομικότητά τους με αυτόν τον τρόπο, που περιορίζονται από το επιχειρηματικό περιβάλλον ή από το τι θεωρείται αποδεκτό.» Πιστεύω στην κατάλληλη περιποίηση · δεν χρειάζεται να αμφισβητήσετε το σύστημα, αλλά πρέπει να εκφράστε το  ατομικό σας γούστο. Αν ζητήσετε ένα κοστούμι, τότε εκφράστε το γούστο σας μέσα από το κόψιμο του, μέσα από το σχέδιο του πουκάμισου και της γραβάτας. Σε οποιοδήποτε περιβάλλον, είναι οι προσωπικές λεπτομέρειες που γίνονται η πιο αληθινή μορφή αυτο-έκφρασης.

rl3

Δεν θα μπορούσαμε να το πούμε καλύτερα. Σε άλλα 50 χρόνια, τα ρούχα του Ralph θα φαίνονται κλασικά, γιατί επικεντρώνεται πάντοτε στα "πράγματα που δεν ξεφεύγουν ποτέ από το στυλ".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman