ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πολυγαμία και swinging

Tweet
Share
Tweet
Share

Έχουμε μεγαλώσει για να πιστέψουμε ότι μόνο ένα άτομο θα μας κάνει ευτυχισμένους για το υπόλοιπο της ζωής μας. Αλλά αυτό  μοιάζει σαν να περιορίζουμε τον εαυτό μας από πολλές εμπειρίες και να μην περάσουμε τη ζωή μας ακριβώς όπως θα θέλαμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό που λέει η κοινωνία ότι πρέπει να ακολουθήσουμε είναι το καλύτερο για εμάς, παρά τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας. Είναι κοινό να νιώθεις έλξη για περισσότερα από ένα άτομα. Σίγουρα, η συνάντηση με ένα άτομο που μπορείτε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας είναι μια όμορφη εμπειρία, αλλά το γεγονός ότι ισχύει για σας δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ισχύει για όλους σε όλο τον κόσμο. Οι ζωές μας είναι μεμονωμένες εμπειρίες.

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας στη ζωή που να σας περιορίζει να έχετε μόνο έναν ρομαντικό ή σεξουαλικό σύντροφο. Θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε αν το μοντέλο ζωής που ακολουθείτε είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να εξασφαλίσει την ευτυχία σας. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να καλύψετε τόσο τις ρομαντικές όσο και τις σεξουαλικές σας ανάγκες. Απλά πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε τα πράγματα με τον τρόπο αυτό, τείνουμε να συγχέουμε τους όρους με τους οποίους οι άνθρωποι που ζουν μη μονογαμικά περιγράφουν τον εαυτό τους. Και πώς μπορούμε να ξέρουμε τι και ποιος είναι για εμάς αν μόλις γνωρίζουμε τι και ποιος είναι;

polyamory polygamy swinging

Η λέξη "polyamory" προέρχεται από τις λατινικές ρίζες poly ("many") και amor ("love"). Ως εκ τούτου, το νόημά τους είναι αυτονόητο. Αναφέρεται στους ανθρώπους που οδηγούνται περισσότερες από μία ρομαντικές σχέσεις με την υποστήριξη και τη συναίνεση όλων των άλλων εμπλεκομένων μερών. Παρόλο που έχει προσβληθεί από τους τελευταίους αιώνες, το polyamory έχει αποδειχτεί, από πολλές απόψεις, πολύ πιο υγιεινό από τις κλασσικές μονογαμικές σχέσεις. Για παράδειγμα, είναι πολύ καλοί στη διατήρηση της επαφής μετά τη διάσπαση, στην καθιέρωση ευρέων και υποστηρικτικών κοινωνικών περιβαλλόντων και είναι καλύτερα να επικοινωνούν τα ζητήματά τους. Οι πολυμορφικές οικογένειες μπορούν να είναι πραγματικά μεγάλες, και όπως ένα παραδοσιακό ζευγάρι, χτίζουν σπίτια και μεγαλώνουν παιδιά. Φυσικά, η ζωή κάτω από το πολυ-μοντέλο ακούγεται ειδυλλιακά, αλλά έρχεται σαφώς με ορισμένα προβλήματα: είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να ζεις ως ζευγάρι και εξακολουθεί να υπάρχει πολύ στίγμα προς αυτόν τον τρόπο ζωής.

polyamory polygamy swinging

Η πολυγαμία ορίζεται ως η πρακτική ενός ατόμου που έχει περισσότερους από έναν συζύγους ταυτόχρονα. Μπορεί να χωριστεί σε δύο διαφορετικούς τύπους: polygyny και polyandry. Σήμερα, οι χώρες στον κόσμο όπου η πολυγαμία ασκείται περισσότερο βρίσκονται στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, κυρίως στους αραβικούς πολιτισμούς. Λόγω του γεγονότος ότι ο γάμος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ζει κανείς σε πολυγαμικό πολιτισμό, είναι αδύνατο να ασκηθεί χωρίς τη νομική υποστήριξη ενός θεσμού που κάνει χρήση του γάμου. Η πολυγαμία δεν επιτρέπεται στις περισσότερες δυτικές χώρες. Ωστόσο, ορισμένες κοινότητες -όπως οι μουσουλμάνοι και οι μορμόνοι- την εφαρμόζουν κρυφά.

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, οι swingers είναι ζευγάρια που έχουν μονογαμική σχέση, αλλά επιτρέπουν σε κάθε άλλο να κάνουν σεξ με άλλους ανθρώπους. Είναι επίσης κοινώς αναφερόμενες ως "ανοικτές σχέσεις". Αυτό φαίνεται να έχει το καλύτερο και των δύο κόσμων: να είναι ενιαίο και σε μια σχέση. Ακόμα, αυτή η πρακτική πρέπει να γίνεται επίσης με ευθύνη. Για να κάνετε swinging, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τους βασικούς κανόνες, να είστε έμπιστοι και να φροντίζετε τη σεξουαλική υγεία των δύο μερών. Το  εξαρτάται επίσης από την προσεκτική επιλογή των εξωτερικών σεξουαλικών εταίρων και την επικοινωνία. Ωστόσο, οι swingers δεν λαμβάνουν όλες τις σεξουαλικές τους συνενώσεις σε συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό διατηρεί τη δική τους σχέση ως προτεραιότητα. Τα swinging ζευγάρια μερικές φορές είναι επίσης πρόθυμα να πειραματιστούν μαζί με άλλους ανθρώπους, μερικές φορές συμμετέχουν σε όργια και threesomes. Ως εκ τούτου, ο swinging τρόπος ζωής μπορεί να είναι αυτός που οδηγεί σε πολλύ σεξουαλική ευχαρίστηση, αλλά πρέπει να το ασκείτε με ευθύνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman