ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο εφιάλτης της διπολικής διαταραχής σε τρεις ταινίες

Tweet
Share
Tweet
Share

Αναρωτιέστε συχνά αν η αγάπη είναι εγωιστική πράξη. Αγαπάτε τους ανθρώπους που αγαπάτε επειδή σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα για τον εαυτό σας; Ή τους αγαπάτε επειδή αισθανόσαστε σαν καλύτεροι άνθρωποι δίπλα τους; Δεν υπάρχει ακόμα μια απάντηση. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η πλήρης εγκατάλειψη που βλέπουμε μερικές φορές σε ζευγάρια ή τουλάχιστον από ένα μέλος της σχέσης, μας τρομάζει. Για να αφιερώσετε τον εαυτό σας με τέτοιο τρόπο σε κάποιον άλλο, να γνωρίζετε ότι οι φόβοι, οι ελπίδες και οι χαρές του θα επηρεάσουν τη δική σας, είναι λίγο σαν να περπατάτε με κλειστά μάτια σε ένα τεντωμένο σχοινί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες.

Αλλά τι συμβαίνει όταν το έτερον ήμισυ σας απαιτεί κάτι περισσότερο από την αφοσίωσή σας; Η αγάπη σημαίνει να είσαι εκεί στις καλές στιγμές και στις κακές. Υπονοεί υποστήριξη και κατανόηση κατά τις δύσκολες στιγμές. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν μακριά από τα προβλήματα, ειδικά όταν ανακαλύπτουν ότι η  υποτιθέμενη αδελφή ψυχή τους έχει ένα ελάττωμα, όχι ένα εσκεμμένο, αλλά μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλό τους. Αυτό εννοούμε εγωισμό. Οι περισσότεροι απολαμβάνουν να βρίσκονται δίπλα σε κάποιον που ενισχύει την εμπιστοσύνη τους, τους κάνει να αισθάνονται σέξι, και τους λέει συνεχώς ότι γι αυτούς είναι το καλύτερο πρόσωπο στον κόσμο. Ωστόσο, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, η μεγάλη πλειοψηφία εξαφανίζεται.

b1

Αυτοί που μένουν δίπλα στο σημαντικό τους άλλο κατά τη διάρκεια των άσχημων περιόδων της ζωής, ανακαλύπτουν έπειτα ότι η αγάπη έχει πολυπλοκότητες που δεν περιλαμβάνονται ποτέ στις κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου. Λοιπόν, πώς θα αντιδρούσατε αν γνωρίζατε ότι ο άνθρωπος που πυροδοτεί τις βαθύτερες επιθυμίες σας, στους οποίους έχετε μιλήσει για τα μυστικά σας, με τους οποίους θέλετε να γεράσετε, ζει με διπολική διαταραχή; Πώς στέκεστε δίπλα τους και τους υποστηρίζετε, ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπετε να είναι το δικό τους πρόσωπο; Οι κινηματογραφικές ταινίες, η τηλεόραση και η λογοτεχνία φαίνεται να αγαπούν την ιδέα της διπολικής διαταραχής, καθώς σπάνια διερευνούν το θέμα για να εξασφαλίσουν ότι ο διπολικά διαταραγμένος  χαρακτήρας δεν είναι καρτούν ή στερεότυπο της γενικής αντίληψης για το τι είναι η μανιακή κατάθλιψη. 

Επιλέξαμε λοιπόν, τις τρεις ακόλουθες ταινίες που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές του τι είναι σαν να αγαπάς κάποιον που έχει διπολική διαταραχή, πέρα ​​από τα στερεότυπα και τη φαντασίωση του "σωτήρα".

Silver Linings Playbook (2012)

<p

Pollock (2000)

Infinitely Polar Bear (2014)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman