ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η ιστορία της πριγκίπισσας που θα μπορούσε να νικήσει οποιονδήποτε άντρα στην πάλη

Tweet
Share
Tweet
Share

Πώς ανακαλύπτουμε το σκοπό μας στη ζωή; Και τι συμβαίνει όταν το πεπρωμένο μας δεν είναι αυτό που οι άλλοι ελπίζουν ή αναμένουν από εμάς; Κρυβόμαστε ή στεκόμαστε περήφανοι; Αυτή είναι η ιστορία μιας πριγκίπισσας που θα μπορούσε να ήταν όπως άλλες πριν και μετά από αυτήν, αλλά επέλεξε να παραμείνει πιστή στον εαυτό της. Αυτή είναι η ιστορία της Khutulun της Μογγολίας, της μεγάλη εγγονής του Genghis Khan και ένας μύθος από μόνη της.

Γεννημένη  κοντά στο 1260 μ.Χ., θα μπορούσε να απολαμβάνει τα προνόμια και τις πολυτέλειες των δικαιωμάτων δίπλα στον θείο της Kublai Khan. Αντ 'αυτού, παρέμεινε με τον πατέρα της Kaidu και τα 14 αδέλφια της, διατηρώντας τον νομαδικό τρόπο ζωής που ήταν απαραίτητος για την Αυτοκρατορία του Χαν. Από νεαρή ηλικία απέδειξε τις ικανότητές της στην πάλη όταν νικούσε τους αδελφούς της. Αυτό τελικά οδήγησε στο να βρίσκεται στο πλάι του πατέρα της κατά τη διάρκεια των μαχών.

mongolian princess khutulun-w696-h687

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για την Khutulun, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν μόνη στα επιτεύγματά της. Δεδομένης της φύσης της κοινωνίας της στέπας, οι γυναίκες από τη Μογγολία ίππευαν άλογα μαζί με τους άνδρες, καθώς επίσης γνώριζαν και πώς να χειριστούν ένα τόξο και ένα βέλος. Από νεαρή ηλικία θα μάθουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους και τα βοοειδή τους. Η πριγκίπισσα δεν ήταν η μόνη γυναίκα που έπρεπε να παλέψει, αλλά αυτό που την διέκρινε ήταν πόσο καλή ήταν.

Δεδομένου ότι οι αθλητικές δεξιότητες της είχαν τιμηθεί από τον μογγολικό λαό, το γεγονός ότι η Khutulun δεν νικήθηκε ποτέ προκάλεσε πρόβλημα, επειδή δεν υπήρχαν επιλέξιμοι σύζυγοι γι 'αυτήν. Σε μια προσπάθεια να βρει στον εαυτό της έναν άνθρωπο άξιο της, έθεσε έναν κανόνα: αν μπορούσε ένας άντρας να την νικήσει στην πάλη, τότε θα συμφωνούσε να τον παντρευτεί. αν έχανε θα τις έδινε προίκα εκατό άλογα. Η πριγκίπισσα κατέληξε να έχει 10.000 άλογα.

Λέγεται ότι το 1280 ένας πρίγκιπας  την κάλεσε σε μονομαχία, σίγουρος ότι θα μπορούσε να την νικήσει στην αρένα και να κερδίσει την καρδιά της στη διαδικασία. Στοιχημάτισε ακόμη και χίλια άλογα ότι θα το έκανε. Οι γονείς της την ικέτευαν να μην αγωνιστεί μαζί του . Δεν ξέρουμε αν συμφώνησε να το κάνει ή όχι. Αυτό που τελικά συνέβη ήταν ότι όταν τελείωσε ο αγώνας, δεν κέρδισε απλά, αλλά τον ξεφτίλισε στα μάτια του κοινού.

mongolian princess khutulun drawing-w696-h687

Καθώς η δυναστεία των γιουάν, με επικεφαλής τον Kublai Khan, συνέχισε τις καταστροφές μεταξύ των νομαδικών περιοχών, η Khutulun ήταν στο πλευρό του πατέρα και των αδελφών της, προστατεύοντας τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Αλλά αυτό είχε και το τίμημα του. Οι άνθρωποι άρχισαν να κουτσομπολεύουν, ισχυριζόμενοι ότι ο λόγος για τον οποίο η πριγκίπισσα δεν είχε έναν άντρα ήταν επειδή είχε μια σχέση με τον μπαμπά της.

Τελικά επέλεξε έναν σύζυγο, αλλά δεν πάλεψε μαζί του. Αυτό είναι ακόμα πιο εκπληκτικό, αφού οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να έχουν οποιαδήποτε απόφαση για τους συζύγους τους για πολύ καιρό, πολύ περισσότερο τον δέκατο τρίτο αιώνα. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της ήθελε  να είναι η κληρονόμος και ηγεμόνας του λαού του, η Khutulun συμφώνησε να είναι σύμβουλος και υποστηρικτής του αδελφού της Ωρού, μετά το θάνατο του Kaidu. Όλα έδειχναν ότι η πριγκίπισσα έμελε να γίνει ηγέτης του μογγολικού στρατού. Ωστόσο, το 1306 στην ηλικία των 45 ετών πέθανε από μυστηριώδη αίτια.

mongolian princess khutulun film-w696-h687

Εκτός από τα προαναφερθέντα γεγονότα, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την Khutulun. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι κυριάρχησαν τα κατορθώματα του Kublai Khan και, τελικά τα κατόρθωμά της έγιναν προπαγάνδα για τον μογγολικό λαό. Αργότερα, μετά από χρόνια μέσω των ιστοριών του Μάρκου Πόλο και εκείνων ορισμένων ιστορικών που έγραψαν για τον Τζένγκις Χαν,  η ιστορία της Khutulun θα γινόταν γνωστή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman