ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έφυγε ο πολυτάλαντος Ray Thomas των Moody Blues

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Ray Thomas, φλαουτίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Moody Blues, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 76 ετών.

H Cherry Red Records επιβεβαίωσε τον θάνατο του multi-instrumentalist στο Facebook, προσθέτοντας ότι  πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στο Surrey της Αγγλίας. Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου.

«Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το πέρασμα του και θα χάσουμε τη ζεστασιά, το χιούμορ και την καλοσύνη του», γράφει η εταιρία «Ήταν προνόμιο να τον γνωρίζουμε και να δουλεύουμε μαζί του και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τη σύζυγό του Λι σε αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Ο μπασίστας των  Moody Blues John Lodge έγραψε στο Tweeter την Κυριακή, "ο Ray και εγώ είμαστε σε αυτό το μαγικό ταξίδι στη ζωή μαζί από τότε που ήμασταν 14 ... δύο μικρά παιδιά από το Μπέρμιγχαμ που έφτασαν στα αστέρια .... θα είναι πάντα δίπλα μου. " έπαιξαν μαζί στο συγκρότημα El Riot και στους Rebels στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Το 1964, μετά τη διάσπαση του El Riot, ο Thomas και ο Mike Pinder σχημάτισαν το συγκρότημα  Moody Blues μαζί με τον drummer Graeme Edge, τον μπασίστα Clint Warwick και τον κιθαρίστα Denny Laine. Αυτό το σχήμα θα ηχογραφούσε το hit "Go Now" και το 1965 LP The Magnificent Moodies, το οποίο χαρακτήρισε τον Thomas για τα φωνητικά του Gershwin "It Is Not Necessarily So".

Ο Thomas αποχώρησε από το Moody Blues το 2002, αφού υπέφερε από προβλήματα υγείας. Το 2013 αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη. "Ο καρκίνος είναι σε ύφεση, αλλά θα λαμβάνω τη θεραπεία για το υπόλοιπο της ζωής μου", έγραψε ο Thomas στον ιστότοπό του.

Τον Δεκέμβριο, το Rock and Roll Hall of Fame ανακοίνωσε την εισαγωγή της κλασσικής σύνθεσης των Moody Blues - Thomas, Hayward, Edge, Lodge και Pinder - το 2018.

 

 <>>

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman