ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο πύργος όπου έζησε και άφησε την τελευταία του πνοή ο Hubert de Givenchy

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο αριστοκράτης της μόδας πέθανε το Σάββατο, η οικογένειά του, όμως, αποφάσισε να το ανακοινώσει δύο μέρες μετά, στέλνοντας επιστολή στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

Την είδηση μάλιστα επιβεβαίωσε και ο σύντροφός του, Philippe Venetο οποίος πέρασε μαζί τους τις τελευταίες τους στιγμές.

Μετά τη απόσυρσή του από την βιομηχανία της μόδας το 1995, ο Givenchy αποφάσισε να μείνει στην εξοχή και συγκεκριμένα σε ένα όμορφο αναγεννησιακό πύργο ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Ο πύργος χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Γκάμπριελ ντε Λεστράντε, ωστόσο το 1950 είχε εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να μοιάζει με ερείπιο, όταν αποκαταστάθηκε από τον αρχιτέκτονα Φερναντ Πουιλιόν.

Ο πύργος άνηκε στον ιδιοκτήτη φαρμακευτικών εταιριών Ρόγκερ Μπέλον, πριν περάσει στα χέρια του διάσημου σχεδιαστή, ο οποίος όχι μόνο πέρασε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλά και το διαμόρφωσε με ένα ιδιαίτερο στιλ, δίνοντας τους μία πολύ αριστοκρατική και φινετσάτη όψη στο εσωτερικό του.

Πέρα από τον τεράστιο κήπο με το γκαζόν, αυτό που πρωταγωνιστεί στο εσωτερικό του είναι το ελάφι, καθώς μπρούτζινα κεφάλια ελαφιού υπάρχει τόσο έξω όσο και στο σαλόνι.

Στο σαλόνι κυριαρχεί το λευκό χρώμα, ενώ μοντέρνοι πίνακες «κοσμούν» τον κάθε τοίχο του. Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το τεράστιο αγαλματένιο ελάφι που βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού, καθώς και τα δεκάδες περιοδικά που θα βρει κανείς διάσπαρτα από εδώ και από εκεί.

Το εσωτερικό του πύργου κοσμούν πολλές τοιχογραφίες, οι οποίες  χρονολογούνται μάλιστα από τον 18ο αιώνα, καθώς και μικρά δέντρα τα οποία κρατούν την προέλευσή τους από την Κίνα.

 

Με τον σύντροφό του, Philippe Venet

Φωτογραφίες: Pinterest, justsofrench.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman