ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Sex επιβίωσης νεαρών μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Tweet
Share
Tweet
Share

Η περιπέτεια ενός 19χρονου Αφγανού Κασίμ, ο οποίος περπάτησε περίπου 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα περνώντας μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, καταγράφεται στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου NBC. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο στόχος του ήταν να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Ο ίδιος ομολογεί ότι έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια, αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη.

Έτσι, κατέληξε στην πιάτσα της Ομόνοιας που συχνάζουν οι νεαροί που αναζητούν άσυλο και πωλούν το κορμί τους για λίγα ευρώ. 

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στον δρόμο, πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις», λέει ο Κασίμ.

Ο 19χρονος Αφγανός αποκαλύπτει ότι η τιμή για σεξ έχει φθάσει και τα 5 ευρώ, καθώς υπάρχουν πολλοί νεαροί μετανάστες -ακόμα και μικρότεροι από τον ίδιο- που πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν. 

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του NBC επισημαίνεται ότι την ώρα που ο Κασίμ τούς αποκάλυπτε όλα αυτά, ασπρομάλληδες ηλικιωμένοι έπιαναν κουβέντα με νεαρούς μετανάστες είτε για να τους προσφέρουν έναν καφέ είτε για κάτι περισσότερο.

Το όνειρό του, πάντως, είναι να φύγει από την Ελλάδα. «Η Αθήνα είναι πολύ άσχημη. Αν δεν φτάσω στη Γερμανία, θα αυτοκτονήσω», είπε ο 19χρονος Αφγανός στον δημοσιογράφο του NBC.

Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησε και ένας ακόμη Αφγανός, ο Φαζούλ, ο οποίος κατά δήλωσή του είναι 22 ετών, αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17. 

Ο Φαζούλ παραδέχεται στο NBC ότι πολλές φορές κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για να πάρει 5 ευρώ παραπάνω, με τον Κασίμ να σχολιάζει ότι «δεν στέκει καλά το μυαλό του».

Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα, ενώ ορισμένες φορές πετυχαίνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλιώς τις περισσότερες φορές κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας», λέει ο Φαζούλ, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένειά του πού έχει καταντήσει.

Σύμφωνα με τον κοινωνικό λειτουργό Τάσο Σμετόπουλο, η πρακτική του survival sex άρχισε να εμφανίζεται στην Αθήνα στις αρχές του 2016. 

Όπως σημειώνει το NBC, στην Ελλάδα βρίσκονται περίπου 3.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι, με το 95% αυτών να είναι αγόρια. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει χώρους μόνο για 1.000 ασυνόδευτα νεαρά παιδιά σε οργανωμένες δομές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman