ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έφυγε η ψυχή της soul, Aretha Franklin

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Aretha Franklin, η οποία ξεκίνησε τραγουδώντας Gospel στην εκκλησία του πάστορα πατέρα της, αργότερα έγινε η κορυφαία τραγουδίστρια της R & B και απέκτησε τον τίτλο «η βασίλισσα της soul», πέθανε. Ήταν 76 ετών.

Η Franklin πέθανε στις 9:50 μ.μ. χθες το βράδυ στο σπίτι της στο Ντιτρόιτ, περιβαλλόμενη από οικογένεια και φίλους, σύμφωνα με μια δήλωση εξ ονόματος της οικογένειας της Franklin από τον δημοσιογράφο της Gwendolyn Quinn.

Η επίσημη αιτία θανάτου οφειλόταν στον προηγμένο καρκίνο του παγκρέατος, τον οποίο επιβεβαίωσε ο Ογκολόγος της Φράνκλιν.

Κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας που διήρκεσε περισσότερο από μισό αιώνα, τα τραγούδια της Franklin όχι μόνο ξεπέρασαν τα charts αλλά έγιναν μέρος της λαϊκής γλώσσας των αμερικάνων.

Έκανε το  τραγούδι "respect", γραμμένο από τον Otis Redding, ένα «κάλεσμα στα όπλα» Η πρώτη γυναίκα που έγινε δεκτή στο Rock and Roll Hall of Fame, είχε 88 επιτυχίες στο Billboard κατά τη διάρκεια της rock εποχής και ήταν η κορυφαία μεταξύ των γυναικών τραγουδιστριών. Στην κορυφή της καριέρας της  - από το 1967 έως το 1975 - είχε πάνω από δύο δωδεκάδες  επιτυχίες στο Top 40..

"Η Aretha Franklin δεν είναι μόνο ο ορισμός της γυναίκας τραγουδίστριας της δεκαετίας του εξήντα", σύμφωνα με τη βιογραφία της στο Rolling Stone, "είναι επίσης μία από τις πιο σημαντικές φωνές στην ιστορία της ποπ"

Έχει κερδίσει 18 βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένης της τιμητικής διάκρισης για την καλύτερη γυναικεία απόδοση R & B.

Ένα είναι σίγουρο, ;oτι τα τραγούδια της και η υπέροχη φωνή της θα μας συντροφεύουν για πάντα. "Respect"

Π.Τ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman