ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο limit up το ενοίκιο καντίνας Κουφονήσια

Tweet
Share
Tweet
Share
Έσπασε τη «μπάνκα» ο νέος ενοικιαστής της καντίνας στη μαγευτική παραλία Πορί στα Κουφονήσια, καθώς στον πλειστηριασμό που οργάνωσε ο δήμος Νάξου έδωσε τίμημα πολλαπλάσιο από το υφιστάμενο για την επόμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενοίκιο για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού πήγε στις 35.000 ευρώ και μάλιστα αυτό την ώρα που δε επιτρέπονται ξαπλώστρες στις παραλίες του νησιού άρα και στο Πορί.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια "ως ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς είχε οριστεί το ποσό των 7.950,00 ευρώ ετησίως και κάθε επόμενη προσφορά δεν ήταν δυνατό να είναι μικρότερη των 50,00 ευρώ από την τελευταία δοθείσα. Το χαρτόσημο 3,6% βαρύνει επιπλέον τον μισθωτή."

Μάλιστα στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στις 11 Ιουλίου 2017, έγινε έγκριση πρακτικού πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Δ.Κ. Κουφονησίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη θέση «Πορί».

Η άνοδος του τουρισμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελεί ευκαιρία για το Δήμο Νάξου, όπου είναι, λόγω Καλλικράτη ενταγμένα τα Κουφονήσια, για διασφάλιση εσόδων.

Ήδη το νησί έχει κατακλυστεί από Ιταλούς και Γάλλους τουρίστες που έχουν ανακαλύψει αυτόν το μικρό παράδεισο.

Πάντως δε λείπουν και οι γκρίνιες για τη στρατηγικής του δήμου που βλέπει το νησί ως «χρυσοφόρο όρνιθα». Το θέμα σε κάθε περίπτωση, τόσο στις Μικρές Κυκλάδες, όσο και παντού είναι η αειφορία και η βιωσιμότητα, πέρα από τον εφήμερο πλούτο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman